Friday , December 9 2022

FMI a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică a României pentru 2022, la 4,8%

Fondul Monetar Internațional a revizuit pozitiv prognoza de creștere economică a României pentru 2022, la 4,8%, a anunțat luni Ministerul Finanțelor, într-un comunicat. În luna iunie a acestui an, șeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn, anunța, într-o conferință de presă, că instituția financiară internațională și-a îmbunătățit prognoza de creștere economică a României la aproximativ 3,5% – 4,5% pentru 2022 și 2023.

“Am pornit de la o prognoză de 2,2% în primăvară când raportul World Economic Outlook al FMI prezenta o perspectivă rezervată asupra creșterii economice, pe fondul contextului internațional și al apropierii de conflictul armat de la granița noastră. Şi iată, astăzi, suntem la 4,8% prognoză, iar cele peste două puncte procentuale rectificare pozitivă a prognozei de creștere economică reprezintă o confirmare a abordării corecte pe care Guvernul o are în raport cu situația de la nivelul întregii Uniuni Europene. Semnalele bune din partea partenerilor externi sunt validări ale deciziilor de politică fiscal-bugetară și financiară pe care le luăm de la preluarea mandatului. Traversăm o perioadă de criză și incertitudine, suntem stat membru, ne aliniem Europei, ne raportăm la regiune și urmărim evoluțiile externe, dar asigurarea stabilității economice se face de aici, de la București și vom continua să facem acest lucru. Reformele cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt în termenele stabilite și vor contribui semnificativ la misiunea pe care o avem, la fel și măsurile de sustenabilitate fiscală, alături de managementul investițiilor publice și consolidarea bugetară”, a precizat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, potrivit comunicatului de presă citat.

O echipă a Fondului Monetar Internațional, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn, a efectuat o vizită la București, în perioada 30 mai – 10 iunie 2022.

Vezi si

Cât de simplă este înființarea unui SRL în România față de Cehia, Ungaria sau Polonia

Specialiștii Accace, companie de consultanță de afaceri și externalizare servicii, au analizat aspectele juridice care …