Tuesday , February 27 2024

Flutur: Autostrada Nordului va începe cu centura Humorului și astăzi s-a obținut acordul de mediu

Marți, 21 noiembrie, în Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ Suceava, a avut loc o întâlnire referitoare la stadiul și perspectivele proiectului legat de autostrada A7, pe sectoarele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret. Alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la întâlnire au participat Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, și Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, precum și mai mulți primari ai localităților prin care vor trece respectivele segmente de autostradă.

La finalul discuțiilor, Gheorghe Flutur a  anunțat că a fost obținut acordul de mediu pentru tronsonul Pașcani – Suceava din Cadrul autostrăzii A7. ”Acordul de mediu dă undă verde pentru aprobarea prin hotărâre de Guvern a indicatorilor tehnico-economici, să putem scoate la licitație proiectarea, execuția acestui tronson, și asta foarte repede”, a spus președintele CJ Suceava.

De asemenea, acesta a reamintit că marți va avea loc și dezbaterea publică pentru traseul definitiv și pentru a stabili arhitectura autostrăzii de la Suceava spre Siret.

”Astăzi am primit acordul de mediu pentru centura sau varianta ocolitoare de la Gura Humorului de 10 km, care este parte din Autostrada Nordului. Atenție, această variantă ocolitoare este în regim de autostradă, așa cum la Bacău a început A7 cu centura ocolitoare, așa aici, în Suceava, Autostrada Nordului va începe cu varianta de la Gura Humorului și astăzi s-a obținut acordul de mediu. Practic, și aici s-a intrat în linie dreaptă”, a mai anunțat Gheorghe Flutur.

Discuțiile de la Palatul Administrativ au vizat și Drumul Expres Suceava-Botoșani, unde Consiliul Județean Suceava este implicat și este lider de proiect. ”Zilele viitoare vom delibera cine este câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației și, nu în ultimul rând, am discutat cu dl. secretar de stat Scrioșteanu despre drumul paralel cu frontiera cu Ucraina, de la Vicovu de Sus spre Climăuți-Siret – A7, care să ne ajute să colectăm traficul care vine din Ucraina, să nu mai treacă spre Rădăuți – Milișăuți și să nu aglomereze, așa cum se întâmplă acum, din păcate”, a afirmat președintele CJ Suceava, care a mulțumit  încă o dată Ministerului Transporturilor, ministrului  Sorin Grindeanu, echipei prezente la Suceava, pentru implicarea în realizarea acestor proiecte. (O.S.)

Vezi si

Compania Apple le recomandă proprietarilor de iPhone să nu pună telefonul în orez

Compania Apple le-a recomandat proprietarilor de iPhone să nu mai pună telefonul în orez. Este …