Saturday , March 25 2023

USV este cu un pas mai aproape de preluarea Policlinicii CFR Suceava

La finalul ședinței de lucru privind modalitățile de preluare a spitalelor CFR de către autoritățile publice locale sau de universitățile de medicină și farmacie, care a avut loc vineri la Palatul Victoria, prim-ministrul Nicolae Ciucă a decis, la inițiativa Ministerului Transporturilor, să înceapă procesul de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea acestui minister. ”Sper ca acest demers să se finalizeze cu succes și să conducă la creșterea calității serviciilor medicale oferite de Ambulatoriul din Suceava și la consolidarea Facultății de Medicină și Ştiințe Biologice a USV”, a transmis prorectorul USV Mihai Dimian.

Vineri, 3 martie, la Palatul Victoria a avut loc o ședință de lucru privind modalitățile de preluare a spitalelor CFR de către autoritățile publice locale sau de universitățile de medicină și farmacie. La întâlnire au participat premierul Nicolae Ciucă și factorii de decizie la nivel guvernamental și local – secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, reprezentanți ai ministerelor dezvoltării, educației, muncii, precum și ai autorităților locale la nivel de oraș, municipiu și consiliu județean și ai conducerii universităților de medicină din România.

Prorectorul Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava, prof.univ.dr. Mihai Dimian, a luat parte la discuții, dat fiind faptul că Facultatea de Medicină și Ştiințe Biologice este interesată de preluarea Policlinicii CFR Suceava, din cartierul Burdujeni.

”Am participat la ședința de lucru privind modalitățile de preluare a spitalelor aflate în administrarea Ministerului Transporturilor, interesul USV fiind în preluarea Ambulatorului CFR de la Suceava în cadrul Facultății de Medicina și științe Biologice. Sper ca acest demers să se finalizeze cu succes și să conducă la creșterea calității serviciilor medicale oferite de Ambulatoriul din Suceava și la consolidarea Facultății de Medicină și științe Biologice a USV”, a transmis prorectorul USV Mihai Dimian.

La finalul ședinței, prim-ministrul Nicolae Ciucă a decis, la inițiativa Ministerului Transporturilor, să înceapă procesul de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea acestui minister. Concret, urmează ca această primă etapă să fie demarată prin intermediul unui Comitet Interministerial coordonat de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

”Principala sarcină a acestui comitet va fi de a realiza cadrul normativ necesar la nivelul Guvernului. În cea de-a doua etapă vor fi identificate toate măsurile pentru a ne asigura că există capacitatea și resursele pentru ca autoritățile locale să poată consolida și chiar dezvolta capacitatea de tratament oferită de aceste spitale. Un rol important în acest sens îl vor avea universitățile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste rețele”, a declarat premierul Ciucă.

Guvernul României a anunțat încă de anul trecut că pregătește transferarea rețelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către autoritățile locale, pentru ca aceste servicii să fie aduse cât mai aproape de nevoile comunității. (Oana NUȚU)

Vezi si

Peste 5.700 de liceeni vor susține săptămâna viitoare simularea  examenului național de Bacalaureat

Organizarea și desfășurarea examenului va avea loc în 41 de centre de examen. Probele încep la …