Tuesday , May 17 2022

UPDATE: A murit și cel de-al patrulea bărbat implicat în cumplitul accident de pe centura Rădăuțiului

UPDATE: Din cauza leziunilor suferite, bărbatul de 35 de ani, cetățean ucrainean, rănit grav în accidentul petrecut joi pe șoseaua ocolitoare a municipiul Rădăuți, a decedat la spital.

Joi, 14 octombrie, la ora 14.20, Josan Bogdan, de 29 ani, din Rădăuți, a condus autoturismul marca Audi A 6, înmatriculat în Marea Britanie, prevăzut cu volanul pe partea dreaptă, pe DN CRD Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre intersecția cu sens giratoriu dintre DN 2 H și CRD Rădăuți înspre comuna Dornești. În partea din stânga față se afla în calitate de pasager Kupchanko Mykhailo, de 31 de ani, cetățean ucrainean, cu domiciliul în com. Satu Mare, iar pe bancheta din spate se aflau Pleșca Arcadie-Florin, de 38 de ani din Dornești și Byndyu Anatolii de 35 de ani, cetățean ucrainean.

După efectuarea unei manevre de depășire, în împrejurări necunoscute, conducătorul autoturismului Audi a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă a sensului său de deplasare, a pătruns în șanțul betonat de pe partea stângă și apoi a intrat frontal în peretele camerei de cădere a podețului, fiind găsit pe sol, pe roți, la o distanță de 2,30 m sub partea carosabilă.

În urma impactului pasagerii de pe bancheta din spate au fost proiectați prin parbriz în afara autoturismului, iar conducătorul auto și pasagerul din partea din față au rămas încarcerați în habitaclu.

La fața locului au intervenit echipajele din cadrul I.S.U. și S.A.J. Rădăuți, în vederea acordării de îngrijiri medicale și extragerii persoanelor încarcerate din habitaclul autoturismului.

După extragerea persoanelor încarcerate și efectuarea manevrelor de resuscitare, s-a constat decesul a trei persoane implicate în accident, respectiv conducătorul auto Josan Bogdan, pasagerul stânga față Kupchanko Mykhailo și pasagerul din spate  Pleșca Arcadie Florin, precum și vătămarea corporală gravă a lui Byndyu Anatolii care a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, fiind diagnosticat cu „TCC, fractură femur drept, fractură antebraț drept, comă profundă”.

 

Cercetarea la fața locului a fost efectuată de către lucrători din cadrul Serviciului Rutier și Compartimentul Rutier Rădăuți.

Ulterior, în jurul orelor 22:00, Poliția Rădăuți a fost informată cu privire la faptul că Byndyu Anatoliy, ca urmare a leziunilor grave suferite, a decedat la Spitalul Județean de Urgențe Suceava.

În cauză se efectuează cercetări privind infracțiunile de ucidere din culpă.

 

Foto, video: ISU Suceava

Vezi si

VIDEO – Misiune sub acoperire pentru statul mafiot. Zguduitor reportaj RECORDER despre frăția dintre traficanții de țigări suceveni și instituțiile statului

Jurnaliștii RECORDER au realizat o investigație bazată pe activitatea lui Ionel Cruț, o persoană însărcinată …