Thursday , August 5 2021

Un sucevean bolnav, rămas fără loc de muncă și fără casă, hoinărește pe străzile Londrei. Familia și DGASPC caută soluții pentru a-l aduce acasă

Se pare că bărbatul în vârstă de 44 de ani este bolnav și nu își amintește cu exactitate cum îl cheamă și de unde este. Reprezentanții DGASPC caută soluții pentru a-l aduce în țară și interna într-un centru specializat

 Un sucevean în vârstă de 44 de ani, Marius Constantin Bobu, trăiește o adevărată dramă, departe de casă, în Londra. Se pare că bărbatul locuiește de mai mulți ani în capitala Marei Britanii, iar până acum două luni avea un acoperiș deasupra capului și un loc de muncă care-i permitea un trai decent, dar din cauza pandemiei, în ultima perioadă a câștigat tot mai puțini bani, și nu și-a mai permis să-și plătească chiria. A ajuns pe străzi și își face veacul prin preajma magazinelor sau a restaurantelor românești din Nordul Londrei, unde mai primește câte o porție de mâncare. Are zile în care nu își amintește nici măcar cum îl cheamă sau de unde este. Cunoscuții povestesc că a fost căsătorit dar nimeni nu mai știe nimic de soția sa.  ”Stă în față la magazinul ”Bucovina”. Nu mai are serviciu, acte, casă. Sunt atâți români din Suceava, poate cineva îl cunoaște. Păcat că vin aici cu niște speranțe și ajung așa apoi. L-am văzut ieri. Era într-un hal groaznic”, a povestit Andrei G.

”În urmă cu un an am deschis o afacere și m-a ajutat la renovarea spațiului. Era un bărbat normal, muncea, era serios. Nu pot înțelege cum s-a degradat atât de tare.  Acum își înneacă amarul în băutură. Dacă are bani în buzunar, e beat de la prânz. Are nevoie de ajutor de specialitate, o dată ajuns în situația asta, nu se poate ajuta singur. În plus, are și probleme la un picior. A povestit că a fost bătut crunt și probabil a suferit o fractură”, a completat Ioana B.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului s-au autosesizat în legărută cu acest caz și au nevoie de ajutor pentru a-l aduce în țară și interna într-un centru specializat. ”Avem o copie a pasaportului său. Vom încerca, cu ajutorul CNP-ului să-i identificăm domiciliu din Suceava și eventual rudele. Vom solicita ajutor la servicul de Edidență a populației. I-am sfătuit pe sucevenii din Londra să sesizeze serviciile sociale din zonă, poate se găsește o soluție provizorie până va fi trimis acasă”, a explicat Nicoleta Daneliuc, purtătoare de cuvânt în cadrul DGASPC Suceava.

În tot acest timp, mama bărbatului a aflat de pe rețelele de socializare prin ce trece fiul său și încearcă disperată să găsească o soluție să-l ajute.

”De trei săptămâni nu m-a mai sunat. Am tot sunat eu dar are telefonul închis. Nu am mai reușit să dau de el, până când i-am văzut fotografia pe internet. E de nerecunoscut. Am fost sâmbătă la Poliția din Burdujeni, pentru că noi locuim în zonă, dar mi-au spus că nu pot face nimic. Și eu și soțul, suntem bătrâni și bolnavi, nu avem posibilitatea să mergem în Londra să-l căutăm. Simt că înnebunesc, mă aștept la orice oră să mă sune cineva să-mi spună că l-au găsit mort. Dacă l-ar interna într-un centru, tare m-aș bucura, dar am înțeles că a chemat cineva o Ambulanță dar el a refuzat să se urce și nu-l ia nimeni de pe stradă cu forța. Nu știu ce să fac, sau cui să cer ajutorul”, a povestit, profund îndurerată, mama bărbatului. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

54 de cazuri active de COVID în 21 de localități din județul Suceava. 15 bolnavi de COVID sunt internați

În județul Suceava erau joi 54 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție în 21 …