Saturday , April 27 2024

UPDATE: Un elev sucevean cu media 8,42 a rămas nerepartizat la liceu. 4.700 de elevi din județ au fost admiși în clasa a IX-a

Printre cei 30 de elevi din județul Suceava care au rămas nerepartizați în urma admiterii computerizate se numără un candidat ce provine de la Școala Gimnazială nr. 1 Suceava, care are media 8,42. Cei 17 candidați cu media 10 la Evaluarea Națională au optat pentru liceele de prestigiu din județ, dar s-au orientat și în funcție de domiciliu, astfel că 5 dintre ei sunt de acum elevi ai Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, 4 merg la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, 3 la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, 2 la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și câte unul a optat pentru Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni și Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus. În total, au rămas neocupate 288 de locuri în liceele din județul nostru, iar în municipiul Suceava sunt libere doar 43 de locuri, la colegii tehnice. Din afara județului, s-au înscris 40 de candidați, cu medii între 9,75 și 2,77, fiind admiși 38 dintre ei.

 Ministerul Educației a publicat miercuri rezultatele admiterii la liceu 2023. În județul Suceava 4.700 de elevi au fost repartizați în clasa a IX-a, în timp ce 30 de candidați au rămas nerepartizați. În total, au rămas neocupate 288 de locuri în liceele din județul Suceava. De precizat că ierarhia județeană a absolvenților de clasa a VIII-a cuprinde 6.249 de candidați, cu medii de admitere între 10 și 1,45, dintre care 1.357 au medii sub 5. Doar 4.730 dintre aceștia s-au înscris pentru admiterea computerizată la liceu.

Cei 17 candidați cu media 10 la Evaluarea Națională au optat pentru liceele de prestigiu din județ, dar s-au orientat și în funcție de domiciliu, astfel că 5 dintre ei sunt de acum elevi ai Colegiului Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, 4 merg la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, 3 la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, 2 la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și câte unul a optat pentru Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni și Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus.

Printre cei rămași nerepartizați se numără 8 candidați cu medii sub 5, zece candidați cu medii între 5,00 și 5,97, 11 cu medii între 6,07 și 7,50 și un candidat cu media 8,42, ce provine de la Școala Gimnazială nr. 1 Suceava. Sunt trei absolvenți de gimnaziu rămași nerepartizați de la Școala Gimnazială ”Artur Gorovei” Bunești, unul cu media 7,50, unul cu media 7,42 și celălalt cu media 7,30, un absolvent al Școlii Gimnaziale ”Cristofor Simionescu” Plopeni cu media 7,40, un candidat de la Școala Gimnazială nr. 2 Bunești, cu media 7,27 și un absolvent de la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței cu media 7.20.

O singură specializare din județul Suceava apare în top 50 specializări la nivel național, în funcție de ultima medie de admitere din acest an. Este vorba despre Matematică-Informatică bilingv Engleză, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, plasată pe locul 35 național, unde ultimul admis are media 9,65.

38 de candidați din afara județului, cu medii între 9,75 și 2,77

În total, au rămas neocupate 288 de locuri în liceele din județul nostru, iar în municipiul Suceava sunt libere doar 43 de locuri, dintre care 41 la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” și 2 la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu”. În Rădăuți sunt libere 5 locuri, la Colegiul ”Andronic Motrescu”, în Gura Humorului 4 locuri, la Colegiul ”Alexandru cel Bun”, în Fălticeni 22 de locuri, la Colegiul ”Vasile Lovinescu”, în Vatra Dornei sunt 23 de locuri libere, la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret – 14 locuri, Liceul Tehnologic ”Ion Nistro” Vicovu de Sus – 24 locuri, Liceul Tehnologic nr. 1 Câmpulung Moldovenesc – 29 locuri, Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana – 46 locuri, iar la Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița au rămas neocupate 20 de locuri.

Din afara județului, s-au înscris 40 de candidați, cu medii între 9,75 și 2,77, fiind admiși 38 dintre ei. Mai mult de jumătate dintre aceștia, și anume 20 de elevi, au fost admiși la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret. 20 din cei 38 de elevi repartizați la licee din județul nostru provin din județul Botoșani, iar ceilalți sunt din Neamț, Bistrița Năsăud – câte 2 candidați, Iași, Galați, Harghita și Mehedinți, câte un elev.

Depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care elevii au fost repartizați se face în perioada 20-25 iulie, iar între 26-28 iulie comisia de admitere județeană va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Primirea cererilor de înscriere a candidaților care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua, precum și a candidaților care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată este programată între 7 – 9 august A doua repartizare computerizată va avea loc în zilele de 10-11 august. (O. NUȚU)

Vezi si

Suceveanca Lăcrimioara Perijoc, argint la Campionatele Europene de box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc a pierdut, sâmbătă, meciul disputat cu reprezentanta Serbiei, Sara Cirkovic, în …