Thursday , February 9 2023

Taxă de turism de 3% la Suceava, din aprilie

În proxima ședință a Consiliului Local Suceava va fi supus aprobării un proiect de hotărâre legat de o nouă taxă. Este vorba despre o taxă specială pentru turism în cuantum de 3% din valoarea tarifelor pentru fiecare zi de cazare. Taxa se calculează pentru valoarea care nu include TVA și va fi instituită în municipiul Suceava de la data de 1 aprilie.

Demersul a fost, de altfel, anunțat anul trecut de primarul Ion Lungu la o conferință de presă, dar nu a mai fost dezbătut ulterior. Potrivit celor specificate în proiectul de hotărâre și în documentele atașate la acesta, structurile de cazare de la care va fi colectată și respectiva taxă specială o vor vira la bugetul local al municipiului Suceava, lunar, în contul deschis la Trezorerie sau la casieria Primăriei.

Taxa respectivă va fi folosită pentru activități de promovare în cadrul organizației de management a destinației. Plătitorii taxei speciale pentru promovarea turismului sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare în unitățile specializate situate pe raza municipiului Suceava aflate în administrarea persoanelor fizice și juridice. (D.P.)

Vezi si

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii în Vatra Dornei. Doi bărbați, reținuți pentru comiterea unor furturi

Miercuri, 8 februarie, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o …

2 comments

  1. Microintreprinderile platesc 1% impozit pe venit si taxa e 3%. Deci daca toate veniturile sunt doar din turism, rezulta o taxa de 3 ori mai mare decat impozitul.

  2. Good one!
    Acum intelege toata.lumea in ce directie se merge.cu declararea satelor si oraselor “de interes turistic”? Ar mai fi si alte “avantaje” la impartirea banilor de la buget…