Sunday , June 16 2024

Suplimentare a fondurilor pentru gratuitățile la transportul în comun acordate elevilor din Suceava

 Peste un milion de lei vor fi alocate de la bugetul local pentru societatea TPL SA Suceava în vederea susținerii unor gratuități ale elevilor.

Un proiect de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului local în care este inclusă și o prevedere în sensul celor menționate anterior urmează a fi adoptat în ședința de joi, 31 august a Consiliului Local Suceava.

Asta în condițiile în care Primăriei Suceava i s-a comunicat de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava cu privire la repartizarea a 1,019 de milioane de lei, sumă defalcată din taxa pe valoare adăugată TVA pentru echilibrarea bugetului local.

Având în vedere că Serviciul Autoritatea Locală de Autorizare Transport a fundamentat și prins în buget, la începutul anului, întreaga sumă necesară subvențiilor pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif, suma de 1,019 milioane de lei, alocată prin TVA pentru subvenții, va fi folosită pentru acoperirea altor cheltuieli de funcționare a municipiului”, se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind rectificarea bugetului local.

Practic, banii au ca destinație finanțarea gratuității acordate elevilor din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, pentru transportul local, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 168 din 2023. Începând cu anul școlar 2023 – 2024, elevii suceveni din învățământul preuniversitar vor beneficia de o compensare de 100% din valoarea abonamentului la transportul public local de călători. Însă, aceasta este valabilă doar pe parcursul anului școlar, și nu pentru întreaga durată a anului calendaristic, așa cum s-a întâmplat până acum. În schimb, începând cu anul universitar 2023 – 2024, studenții vor beneficia de o compensare de 90% la abonamentul pentru transportul public local, spre deosebire de reducerea de 50% doar în perioada în care se desfășurau cursurile, aceștia cum era până acum și nu este lipsit de importanță faptul că vârsta beneficiarilor a crescut de la 26 ani la 30 de ani. (D.P.)

Vezi si

Concurs al pompierilor din Serviciile voluntare sau private pentru Situații de Urgență din județul Suceava

Sâmbătă, 15 iunie, pe Stadionul „1 Mai”, din municipiul Suceava, s-a desfășurat etapa județeană a …

error: