Wednesday , February 8 2023

Suceveanul George Găitan a primit valuri de aprecieri în urma participării la concursul de cultură generală Câștigă România

George Găitan are 19 ani, este din comuna Bosanci și a absolvit cursurile Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava în vara acestui an. El este unul din cei șapte candidați din județul Suceava care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2021. În prezent, George este student în anul I la Facultatea de Medicină ”Carol Davila” din București.

Tânărul George Găitan, din comuna Bosanci, a participat miercuri la emisiunea de cultură generală Câștigă România, iar inteligența și încrederea de sine i-a impresionat pe telespectatori, care l-au apreciat și felicitat cu miile. Chiar și producătorii emisiunii au afirmat că au asistat la una din cele mai frumoase ediții și i-au transmis lui George toată admirația lor.

Prestanța suceveanului a fost răsplătită cu sute de mesaje de susținere și felicitări din partea telespectatorilor: ”Mii de felicitări din partea mea! Ești patrimoniul nostru, al bosâncenilor!”; ”A fost o emisiune de nota 100. Ne cresc speranțele în revenirea neamului atunci când privim, ascultăm și învățăm de la astfel de tineri….Cea mai frumoasă ediție a acestei emisiuni”; ”Bravo copil frumos și inteligent, mă mândresc că ești moldovean, de unde au pornit majoritatea oamenilor de cultură ai țării”; ”Așteptăm cu nerăbdare o nouă seară de <desfătare>, prin prezența tânărului concurent, care a depășit și recordul de aprecieri și comentarii pe pagina CR”; ”Felicitări pentru tot ce ai arătat celor care urmăresc această emisiune. Ne dai speranța că tineri ca tine vor ajuta la dezvoltarea României. Încă o dată, îți transmit felicitări și succes în continuare”, sunt doar câteva dintre mesajele transmise de telespectatori tânărului din Bosanci.

George a mărturisit producătorilor emisiunii Câștigă România că ”urmărește concursul de câțiva ani, iar acum, pentru că a crescut și e și student în capitală, a hotârât că este momentul să și participe. Nu o dată s-a simțit ca un <bătrân printre tineri>, asta pentru că dorința de cunoaștere l-a ajutat să învețe mai mult și poate mai repede ca alți adolescenți de seama lui. De altfel, dorința sa cea mai mare ar fi ca oamenii să înțeleagă și să valorifice puterea curiozității. O calitate care te ajută nu numai să descoperi lumea, dar și să îți păstrezi entuziasmul o viață întreagă”. El a participat la emisiunile de miercuri, și joi seară, iar răspunsurile sale l-au calificat și la ediția de luni, 13 decembrie. În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României. În ultima etapă rămâne un singur jucător, cel care a răspuns corect la cele mai multe întrebări.

George Găitan are 19 ani, este absolventul Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava și unul din cei șapte candidați din județul Suceava care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat din 2021. În prezent, George este student în anul I la Facultatea de Medicină ”Carol Davila” din București. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Întârzieri la plata salariilor angajaților din învățământ. Nemulțumirile adunate în ultimul timp îi determină pe sindicaliști să organizeze noi proteste

”Statele de plată trebuie trimise lunar, până pe 7, astfel încât Inspectoratul să le trimită …