Friday , April 26 2024

Spitalul Județean vrea să obțină 10 milioane de lei pentru cheltuielile efectuate în pandemie

În şedinţa ordinară din această săptămână a Consiliului Judeţean Suceava va fi supus dezbaterii în vederea aprobării un proiect de hotărâre prin care Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va depune o cerere de finanţare în vederea recuperării cheltuielilor efectuate cu echipamentele de protecţie şi echipamentele medicale specifice necesare personalului medical şi celui auxiliar.

Hotărârea respectivă este necesară pentru a fi depusă în cadrul unui dosar de cerere de finanțare care ar urma să fie depus de unitatea spitalicească județeană în cadrul unui proiect lansat în mai 2020 privind „Consolidarea capacităţii de gestionare crizei sanitare COVID-19”, nefiind impusă o contribuţie proprie a beneficiarului. În principal proiectul urmăreşte „decontarea achiziţiilor publice de materiale sanitare de protecţie şi echipamente medicale specifice efectuate de SJU”.

„Prin acest proiect se vor finanţa cheltuielile angajate şi plăţile făcute începând cu 1 februarie şi până la momentul depunerii cereri de finanţare” se arată într-o adresa transmisă Consiliului Judeţean şi semnată de dr. Alexandru Calancea, manager interimar la Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Cu alte cuvinte, acordarea de finanţare nerambursabilă pentru creşterea capacităţii de gestionare, prin sistemul public medical, a situaţiei de urgenţă cauzată răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2 este posibilă încă din mai 2020 iar SJU vrea să aplice în acest sens și să încaseze 10,51 de milioane de lei – 9,80 de milioane de lei pentru echipamente de protecţie (capeline, halate, măşti FFP2, măşti FPP3, alcool sanitar, combinezoane, vată medicală, botoşi, măşti chirurgicale, mănuşi chirurgicale şi kituri pentru recoltarea VTM) – şi 535.840 de lei pentru echipamente medicale – în contul proiectului care va fi implementat până pe 31 decembrie a.c. „ în condiţiile în care va fi declarat eligibil” în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa prioritară 9 „Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei de COVID-19”, Obiectivul specific 9.1 „Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. (D.P.)

 

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …