Saturday , December 3 2022

Șapte secții și un laborator din cadrul Spitalului Județean vor primi din partea USV statut de secție clinică universitară, respectiv compartiment clinic universitar

Consiliul de Administrație al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, reunit în data de 11 octombrie a.c., a aprobat propunerea de acordare a statutului de secție clinică universitară pentru unele secții ale Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și acordarea statutului de compartiment clinic universitar pentru un laborator din cadrul unității spitalicești.

Potrivit documentului publicat de USV, secțiile de Nefrologie, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Reumatologie, Chirurgie și ortopedie infantilă, Chirurgie generală, Pediatrie, Ortopedie și traumatologie și Serviciul județean de medicină legală vor primi statutul de de secție clinică universitară. Laboratorul BK  – Biologie Moleculară va primi statut de compartiment clinic universitar.

Aceste decizii au fost luate în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011 cu modificările și completările ulterioare și ale Ordinului comun nr. 140/26.01.2007 al Ministerului Sănătății Publice și nr. 1515/13.07.2007 al Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului pentru aprobarea Metodologiei în baza căreia se realizează colaborarea dintre spitale și instituțiile de ănvățământ superior medical, respectiv unitățile de învățământ medical, precum și Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății cu modificările și completările ulterioare, inclusiv Ordonanța 18/2021.

Acordarea statutului de secție clinică, respectiv compartiment clinic celor 8 structuri din cadrul Spitalului Județean Suceava reprezintă un pas înainte spre obținerea pe viitor a statutului de spital clinic.

Amintim că în data de 14 septembrie a.c., la sediul CJ Suceava, a fost semnat protocolul de colaborare între Universitatea ”Ștefan cel Mare” și Spitalul Județean de Urgență pentru transformarea acestei unități în spital clinic, fiind așteptate de la ministerele Educației și Sănătății avizele pentru transformarea spitalului județean în spital clinic. De precizat că mai multe cadre medicale au și catedră universitară, în cadrul facultăților USV, iar din acest an avem la Suceava și Facultate de Medicină și Științe Biologice. (O. NUȚU)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …