Wednesday , February 8 2023

Primul deces cauzat de gripă la Suceava – un bărbat de 72 de ani, suferind de multiple afecțiuni

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat, joi, 12 ianuarie, primul deces din acest sezon cauzat de virusul gripal. Este vorba de un bărbat de 72 de ani, iar prezența virusului a fost confirmată în urma efectuării unui test rapid la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

”În data de 07 ianuarie 2023, s-a prezentat la UPU un pacient de 72 de ani, din mediul rural, cu antecedente cardiovasculare importante, prezentând insuficiență respiratorie severă, motiv pentru care s-a decis protezarea căii respiratorii prin intubație orotraheală. În urma investigațiilor s-a constatat că pacientul avea gripă tip A complicată cu bronhopneumonie. Pacientul a fost internat pe secția de Boli Infecțioase în ATI, dar, cu toate eforturile medicilor, acesta a decedat în ziua următoare”, a informat dr. Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Conform informării DSP, în săptămâna 2 -8 ianuarie a.c. în județul Suceava au fost înregistrate 48 de cazuri de gripă. Dintre acestea, 36 au fost cazuri mai grave, care au necesitat internarea în spital.

15 cazuri, cele mai multe, au fost identificate la categoria de vârstă 15-49 de ani.

De asemenea, la bebeluși cu vârste de 0-1 an s-au înregistrat 12 cazuri de gripă, iar la persoane peste 65 de ani au fost 6 cazuri de gripă.

În intervalul respectiv (2-8 ianuarie) au fost înregistrare 2.131 de cazuri de infecții respiratorii acute, cu 53 de internări, și 578 de pneumonii, în 129 de cazuri fiind necesară internarea. (O.S.)

 

 

 

Vezi si

Două TIR-uri cu semințe de floarea-soarelui s-au răsturnat la Grănicești. Unul dintre șoferi a ajuns la UPU

Două autotrenuri încărcate cu semințe de floarea-soarelui s-au răsturnat marți seară, în jurul orei 19.00, …