Friday , February 3 2023

Primarul Sucevei a inspectat stocurile de antiderapant și utilajele de deszăpezire ale firmei Diasil (FOTO, VIDEO)

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a inspectat, luni, 15 noiembrie, modul în care firma Diasil este pregătită pentru intervenția pe timp de iarnă.

Edilul a specificat că întâlnirea a fost fixată pe 15 noiembrie deoarece se estimează că în jurul acestei „vine iarna” și, ca atare, firma de salubritate stradală, Diasil, trebuie să fie pregătită.

Recunoscând, totuși, că „în acest decor mai lipește zăpada”, Ion Lungu a spus că în caz de ninsoare în zonele cu pantă vor fi depozitate nisip și sare pentru a se interveni rapid și de aceea este important, totuși, că firma de salubrizare stradală s-a pregătit cu 34 de utilaje de intervenție pe timp de iarnă și cu stocuri de sare și nisip. Exprimându-și încrederea că firma va acționa ca și în anii trecuți atât la îngheț cât și la deszăpezire, edilul a făcut o glumă – de altfel o repetă la fiecare inspecție anuală – că, pe de o parte, Primăria se roagă să nu ningă (pentru a nu avea cheltuieli mari), iar firma Diasil să ningă cât mai mult. Anton Curelaru, administratorul firmei Diasil, a dat asigurări că societatea de salubrizare va interveni în mod eficient pentru a nu fi afectați sucevenii de ninsorile din această iarnă.

De cealaltă parte, primarul Sucevei a anunțat că a început să funcționeze un dispecerat permanent de intervenție la deszăpezire. Alături de primarul Ion Lungu a fost și viceprimarul Lucian Harșovschi, precum și personal de specialitate din Primărie. Lucian Harșovschi a precizat că atunci când ninge se acționează prioritar pe arterele principale, apoi pe cele secundare și că va trebui să fie menținut un echilibru între eficiență și costuri. (D.P.)

 

 

 

 

Vezi si

UPDATE: Foto-replică amuzantă a Spitalului Județean. Găluște înecate în smântână, tochitură, pârjoale, multe afumături și prăjeli de porc – meniul bolnavilor de la Suceava

UPDATE: Vineri, după publicarea articolului, pentru clarificarea situației, Spitalul Județean Suceava a făcut publice imagini …