Thursday , June 24 2021

Primarul Lungu propune interzicerea accesului persoanelor nevaccinate la manifestările de Zilele Sucevei

Un răspuns clar privitor la similaritatea măsurilor respective și la procesiunea religioasă de Sânziene se lasă însă așteptat

La manifestările publice organizate de către Primăria Suceava cu ocazia Zilelor Sucevei pot lua parte doar persoanele vaccinate anti-COVID-19, adică doar persoanele care prezintă un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului.

În acest sens Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a informat – răspunzând unei întrebări în acest sens adresată în conferința de presă de miercuri, 12 mai – că la manifestări nu vor avea acces nici persoanele care au trecut prin boală și nici cele care prezintă un test negativ, ci doar persoanele vaccinate anti-COVID-19.

De altfel, spațiile în care se vor desfășura evenimentele vor fi delimitate și supravegheate de polițiști locali. Astfel, accesul la evenimentele din iunie dedicate Zilelor orașului ar urma să se realizeze pe baza adeverinței de vaccinare anti-COVID-19 și, fără să indice un temei legal, Ion Lungu a arătat că nici rezultatul negativ al unui test Real Time-PCR nu va fi valabil.

Edilul a motivat prin faptul că dorește ca tot mai mulți locuitori ai Sucevei să se vaccineze împotriva noului coronavirus și, în opinia sa, o astfel de măsură este optimă indiferent de cât de multe critici va primi. „Interesul nostru este să promovăm vaccinarea, pentru a avea un procent de imunizare cât mai bun și a putea lua cât mai multe măsuri de relaxare”, a precizat primarul Ion Lungu. Deocamdată, intenția primarului nu a fost materializată printr-un act administrativ oficial, edilul precizând că speră să aibă acceptul Consiliului Local. Având în vedere faptul că în aceeași perioadă va avea loc și procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de loc Suceava, Ion Lungu a fost întrebat și cu privire la o eventuală interdicție sau condiționare de participare legată de vaccinarea anti-COVID-19. Răspunsul edilului nu a fost cel mai convingător cu putință, el precizând că foarte probabil nu se va mai condiționa – cum a fost cazul, anul trecut – doar prezența persoanelor din localitate la respectiva manifestare religioasă și a adăugat că va fi necesară respectarea regulilor cu distanțarea socială și purtarea măștii de protecție în public.

Manifestările vor fi în genul celor deja „tradiționale” cu acest prilejul Zilelor Sucevei, programul urmând a fi unul „complex”, după cum a arătat edilul care a precizat că va fi stabilit în perioada următoare. „Va fi și muzică ușoară și muzică populară. Programul îl definitivăm în perioada asta. Sper să se vaccineze cât mai mulți oameni pentru a face o sărbătoarea a orașului cât mai frumoasă. Cu datele din prezent la evenimente ar putea participa doar 300 de persoane”, a spus Ion Lungu. Din pricina crizei sanitare, în 2020, singura acțiune a Zilelor Sucevei a fost cea de premiere a unor cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. (D.P.)

Vezi si

Comunicat de presă privind finalizarea proiectului Nr. M2 – 1121

One comment

  1. Lungu Ion, asta din articol… nu-i acelasi cu Lungu Ion ala care speria copiii si familiile de Craciun, ca nu cumva sa mearga vreunul cu colinda?
    Si nu-i acelasi cu Lungu Ion ala de face bai de multime prin Biserici si racneste Crezul, ca un descreierat peste vocea preotilor?
    Si nu-i acelasi Lungu Ion care umbla cu Doamne Doamne pe buze si cu satana in inima?
    Si nu-i acelasi Lungu Ion caruia ii pasă de sanatatea publica tot atata cat ii păsa lui Iuda de saraci?
    In toata propaganda asta a lui Lungu se vede impostura, minciuna si un fariseism articulat.