Sunday , June 26 2022

Prima prelevare de organe de la debutul pandemiei la Spitalul Județean. Ficatul și corneea unui pacient aflat în moarte cerebrală au ajuns la București

Joi noapte a avut loc la Spitalul Județean Suceava prima prelevare de organe de la începutul pandemiei și a cincea de la inițierea acestui program.

Două echipe multidisciplinare de la București au prelevat ficatul și corneea de la un pacient aflat în moarte cerebrala în secția de ATI a Spitalului Judetean “Sf. Ioan cel Nou“, anunță purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, dr. Dan Teodorovici.

Organele au fost trimise la București, la Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice.

Echipele medicale au avut o sarcină dificilă, având în vedere și contextul epidemiologic actual, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva infectării cu SARS-CoV2, ceea ce a făcut intervențiile și mai dificile.

Astfel, două persoane care își pierduseră speranța au primit o nouă șansă la viață și la o calitate a vieții cât mai normală.

Precizăm că donarea de organe este gratuită și benevolă și se face numai în scop terapeutic, iar familia profund îndurerată a ales în acest caz să își ajute semenii. (O.S.)

Vezi si

Tot felul de ghicitoare și clarvăzătoare încă își mai încearcă norocul printre suceveni

Evenimentele religioase, culturale și artistice care se desfășoară de Zilele Sucevei generează un sentiment de …