Sunday , November 27 2022

Prefectul Alexandru Moldovan a depus jurământul de învestitură. Se declară adept al campaniei de vaccinare și al acțiunilor rapide

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a fost instalat în funcție, luni dimineața, în cadru restrâns, din cauza contextului pandemic. „Este o onoare pentru mine desemnarea pentru un nou mandat de prefect al județului Suceava. Reprezintă totodată o garanție a cooperării instituționale cu conducerea Consiliului Județean Suceava, cu domnul președinte Gheorghe Flutur, căruia îi mulțumesc pentru încrederea ce mi-o acordă.  Asumarea acestei înalte funcții publice înseamnă pentru mine responsabilitate, și nu una clamată, ci una efectivă, de implicare în această perioadă de maximă încercare pentru noi toți”, a ținut să spună Alexandru Moldovan în mesajul său, de la bun început.

Reamintim că Alexandru Moldovan a mai fost prefect de la finale lui 2019 până la începutul lui 2021, fiind prefectul care a trebuit să gestioneze contextul pandemic extrem de dificil în care s-a aflat județul Suceava, anul trecut. În contextul actual, prefectul Alexandru Moldovan a ținut să specifice că va aborda cu măsuri ferme situația care, de asemenea, este una dificilă în cel de-al patrulea val al pandemiei și s-a pronunțat a fi un susținător al vaccinării.

„ Asumarea de care vorbesc va fi una prin fapte, prin adoptarea de măsuri și decizii antipandemice ferme, care vor pune în prin plan analiza medicilor și epidemiologilor, care vizează limitarea numărului de persoane infectate și salvarea de vieți omenești. Este necesară o perioadă de solidaritate pentru oprirea pandemiei, pentru oprirea creșterii numărului de cazuri grave, care duc la blocarea spitalelor din județ, pentru oprirea deceselor. Consider că trebuie asigurată o cooperare loială la nivelul tuturor factorilor de decizie, ai liderilor de opinie, ai reprezentanților cultelor religioase și ai partidelor politice, pentru a proteja cel mai de preț drept al nostru, viața! Încă de la început am înțeles că pe lângă toate măsurile de prevenție a răspândirii virusului, cea mai importantă rămâne vaccinarea. Trebuie să intensificăm, alături de medicii specialiști, eforturile privind campania de informare și vaccinare voluntară a populației, dublată de înțelegerea faptului că fiecare dintre noi este parte a acestui efort. Sunt conștient că sunt multe domenii unde trebuie acționat, rapid și cu soluții, întrucât așteptările populației sunt mari. Dar, mai ales, sunt justificate”, a spus prefectul Alexandru Moldovan în mesajul său.

Precizăm că Gheorghe Alexandru Moldovan a fost numit prefect al județului Suceava prin Hotărârea Guvernului României numărul 1134 adoptată în ședința de vineri, 22 octombrie și publicată în Monitorul Oficial numărul 1012 din 22 octombrie. Referindu-se la celelalte priorități ale mandatului său de prefect, Alexandru Moldovan a făcut următoarele afirmații: „ Așa cum am mai afirmat, asigurarea serviciilor publice de calitate trebuie să fie principalul obiectiv al autorităților și instituțiilor publice, acest lucru reflectându-se și în conținutul jurământului pe care îl depunem. Obiectivele principale ale mandatului vor viza gestionarea pandemiei și a efectelor secundare generate, reconstituirea încrederii cetățenilor în autoritățile publice și sanitare, și sprijinirea accesării fondurilor guvernamentale și comunitare, inclusiv prin PNRR, atât de necesare pentru dezvoltarea localităților și comunităților noastre. În acest sens, îmi iau angajamentul de a transpune prin fapte respectarea principiilor fundamentale în baza cărora îmi exercit mandatul, în interesul județului Suceava și în serviciul cetățenilor săi”.

Așa cum a fost anunțat încă de duminică la amiază, potrivit unui comunicat al Prefecturii, Alexandru Moldovan a depus jurământul de învestitură, luni dimineața, la ora 9:00, în prezența subsecretarului de stat în MAI Gheorghe Sorescu și a subprefecților Alexandru Salup și Daniel Prorociuc. „Știu că am sprijinul total al colegilor mei, și aici mă refer la domnii suprefecți și la colectivul instituției, dar și al colegilor din celelalte instituții publice județene, cărora le mulțumesc pentru eforturile depuse. Totodată, vreau să adresez un cuvânt de mulțumire fostei conduceri, domnilor Iulian Cimpoeșu și Vasile Boca, pentru activitatea depusă”, a mai spus în finalul mesajului său, prefectul Alexandru Moldovan.

Menționăm că evenimentul a avut loc în cadru restrâns, cu respectarea tuturor normelor de siguranță impuse de contextul epidemiologic actual, după cum se precizase în comunicatul Instituției Prefectului – Județul Suceava. (D.P.)

Vezi si

Urmăriri și zeci de focuri de armă trase de polițiști în Suceava pentru prinderea unui șofer băut

Sâmbătă dimineață, in jurul orei 05:20 un echipaj de ordine publica din cadrul Sectiei 9 …