Wednesday , April 7 2021

“Platoșe invincibile” – expoziție temporară cu melci și scoici, la Muzeul de Ştiințe ale Naturii

Muzeul Național al Bucovinei vă invită să vizitați în perioada 6 iulie – 6 august 2020, expoziția temporară intitulată “Platoșe invincibile”, care va fi găzduită de Muzeul de Ştiințele Naturii din Suceava.  Acest eveniment muzeal a fost organizat în cola­borare cu biolog dr. Pricop Emilian  de la Muzeul de Ştiințe Naturale din Piatra Neamț (din cadrul Complexul Muzeal Județean Neamț) și cu biologii Lucian Apăștinei și Amarie Cristina de la Muzeul de Ştiințele Naturii din Dorohoi (din cadrul Muzeului Județean Botoșani).  Expoziția cuprinde câte 20 specii de melci și scoici, care trăiesc în zona limitrofă a litoralului Mării Negre, precum și câteva specii considerate fosile vii.

Afis, Muzeu, expozitie, Obiectiv

Dintre gasteropode amintim: melcul de purpură (Murex), melcul aripat (Strombus), melcul coroziv (Natica vitellus), melcul cu picior de pelican (Aporrhais pes-pelicani).

Dintre lamelibranhiate enumerăm: scoici comestibile (stridii și midii), scoica agrafă (Pinna), scoica pieptene (Pecten), scoici de nisip și de apă dulce (Anodonta, Unio, Mya arenaria), scoica de mărgăritar (Pteria margaritifera), se arată într-un comunicat transmis redacției de Muzeul sucevean.

Vezi si

Tânăr de 19 ani din Humor, băgat în pușcărie pentru pornografie infantilă. A convins niște fetițe de 9-12 ani să se filmeze în ipostaze sexuale explicite

Totul a ieșit la iveală când părinții copilelor au descoperit în telefoanele acestora fotografiile și …