Wednesday , April 7 2021

Peste 6.800 pachete cu țigarete de contrabandă capturate de polițiștii de frontieră suceveni

Luni, 5 aprilie, în jurul orei 18.00, polițiștii  de frontieră au observat un grup de persoane care transporta, dinspre frontiera de stat către localitatea Ghicea, mai multe colete voluminoase. Imediat, polițiștii au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul Poliției de Frontieră, au abandonat coletele și s-au îndreptat către frontiera de stat. Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit și au fugit către teritoriul statului vecin.

Despre cele constatate au fost anunțate și autoritățile ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră. La fața locului au fost descoperite 5 colete, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.980 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de 58.266  lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, în aceeași zi, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat pe direcția localității Ulma, mai multe colete cu țigarete care conțineau cantitatea de 1.840  pachete  în valoare totală de 21.528 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Vezi si

În ultima săptămână a scăzut  semnificativ  numărul sucevenilor diagnosticați cu viroze și pneumonii

74 de suceveni au prezentat forme grave și au avut nevoie de spitalizare. Campania gratuită …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *