Saturday , March 2 2024

Parteneriat educațional prin care Spitalul Județean devine centru de referință în proceduri endovasculare periferice arteriale și venoase

În cursul săptămânii trecute, Spitalul Județean Suceava a primit vizita lui Andreas Stigkas, Bussiness Manager SEE, Intervenții Periferice & Oncologie din cadrul corporației “Boston Scientific”, care este un lider global în dispozitive și terapii medicale pentru intervenții periferice.

Scopul vizitei a fost stabilirea unui parteneriat educațional care va pune Spitalul Județean Suceava pe harta centrelor de referință în proceduri endovasculare periferice arteriale și venoase, se arată într-un comunicat transmis de dr. Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Tromboză vasculară periferică – o problema globală, unul din 4 pacienți decedând din cauza complicațiilor cauzate de tromboză

Spitalul Județean Suceava este singurul spital din România care a achiziționat în ultimii 2 ani dou\ aparate de cea mai înalta performanță dedicate procedurilor minim invazive endovasculare (AngioJet și  Jetstream).

Angiojet este un sistem performant de trombectomie farmaco-mecanică cu aspirație și în același timp pulverizarea unor substanțe litice pentru îndepărtarea trombilor (cheagurilor de sânge) atât din artere cât și din vene, restabilind rapid fluxul sangvin. Sistemul este conceput pentru tratamentul trombozei arteriale, trombozei venoase profunde și fistulei arteriovenoase trombozate și tromboza grefei și este singura tehnologie de pe piață care poate furniza atât perfuzia de substanțe litice (prin caracteristică sa patentată Power Pulse) cât și trombectomia mecanică, totul într-un singur dispozitiv.

Jetstream este un dispozitiv de aterectomie (dezobstruare a arterelor) dedicat pentru tratamentul diferitelor morfologii de plăci ateromatoase (călcare sau trombotice) întâlnite în ocluziile cronice. Sistemul are integrată aspirația continuă pentru minimalizarea riscului de embolizare distală (ruperea unor fragmente de la nivelul plăcilor ateromatoase, care pot ajunge în alte vase și pot afecta alte sisteme cu consecințe grave).

Conducerea Spitalului Județean Suceava își menține promisiunea făcută pacienților de a asigura servicii medicale la standarde moderne cu aparatură de ultima generație precum și specializarea personalului în folosirea acestei aparaturi”, a mai transmis medicul Dan Teodorovici. (O.S.)

Vezi si

Flutur: A fost emis acordul de mediu pentru tronsonul Suceava-Siret al Autostrăzii A7

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că vineri, 1 martie 2024, a fost …