Friday , May 7 2021

Niciun post titularizabil disponibil la disciplinele Limba Română și Limba Engleză pentru concursul de Titularizare 2021. Înscrierile încep săptămâna viitoare

Dosarele de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2021, vor putea fi depuse în perioada 11-17 mai. In ceea ce privește oferta posturilor didactice pentru concursul național de Titularizare 2021, șansele de a obține o catedră de titular sunt foarte mici pentru candidații de la mai multe discipline, în timp ce la altele șansele sunt egale cu 0. Este vorba despre disciplinele limba și literatura română și limba și literatura engleză, unde nu există niciun post titularizabil scos la concurs 

Lista posturilor didactice disponibile pentru mișcarea personalului didactic din învățământul preuniversitar a fost actualizată și publicată de către Inspectoratul școlar Județean Suceava. Săptămâna viitoare vor începe înscrierile pentru concursul național de Titularizare 2021, iar oferta cuprinde 142 de posturi vacante titularizabile, cu viabilitatea de cel puțin 4 ani, 497 de posturi complete cu viabilitatea sub 4 ani și 333 de catedre incomplete.

Dosarele de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2021, vor putea fi depuse în perioada 11-17 mai. Până în data de 21 mai vor fi afișate listele cuprinzând candidații înscriși și graficul privind susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă. În data de 21 iulie va avea loc proba scrisă din cadrul examenului național de Titularizare 2021.

În ceea ce privește oferta posturilor didactice, la concursul din acest an, șansele de a obține o catedră de titular sunt foarte mici pentru candidații de la mai multe discipline, în timp ce la altele șansele sunt egale cu 0. Este vorba despre disciplinele limba și literatura română și limba și literatura engleză, unde nu există niciun post titularizabil scos la concurs. Cele mai multe dintre posturile titularizabile scoase la concurs sunt pentru educatoare, fiind disponibile 37 de posturi, alte 16 sunt pentru disciplina pregătire-instruire practică, 15 posturi vacante sunt pentru învățătoare, câte 8 la matematică și fizică. Mai sunt disponibile 5 posturi pentru profesori de educație fizică și sport, câte două catedre de biologie, chimie, istorie și informatică. Cea mai slabă ofertă a posturilor titularizabile vizează disciplinele geografie, limba franceză, limba germană, mecanică, unde există câte o singură catedră vacantă.

Drept urmare, cei mai mulți dintre candidații la Titularizare 2021 se vor îndrepta spre posturile complete, cu viabilitate sub 4 ani. Oferta cuprinde 9 posturi la disciplina limba și literatura română, dintre care 3 sunt propuse pentru suplinire prin continuitate și unul pentru detașare în interesul învățământului, alte 3 au viabilitatea sub un an, un altul cuprinde și ore de limba latină, iar ultimul are viabilitatea de 3 ani. La limba engleză sunt disponibile 6 posturi complete, toate cu viabiliatatea de 1 an și toate sunt propuse pentru suplinire prin continuitate. Pentru educatoare oferta cuprinde 128 de catedre complete, dintre care 13 au viabilitatea de 2 sau 3 ani, restul sunt vacante doar pentru 1 an, iar pentru învățătoare sunt disponibile 103 posturi, dintre care doar 10 au viabilitatea de 2 ani, restul doar 1 an.

Până în momentul de față, în cadrul etapelor mișcării personalului didactic au fost ocupate 409 posturi. Este vorba despre soluționarea restrângerilor de activitate, pretransfer, completarea normei didactice și modificarea duratei contractului individual de muncă din durată determinată de un an în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei, la această categorie fiind înregistrat cel mai mare număr de posturi ocupate. (Oana NUȚU)

Vezi si

Să nu ne mai amăgim! Nici autostrada A7 și nici măcar un drum expres nu vor ajunge degrabă la Suceava-Siret

Conform declarațiilor de acum două zile ale ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă (USR-PLUS), probabilitatea ca sectorul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *