Friday , April 19 2024

Mai multe firme sucevene consacrate concurează pentru realizarea autobazei pentru transportul metropolitan

Primăria Suceava are în vedere realizarea unei autobaze moderne pentru cele 18 autobuze electrice mari și 32 de autobuze electrice mici care vor sosi cu începere din cea de-a doua jumătate a anului acesta la Suceava. Iar planul este ce a de face lucrări de construcții și instalații la o mai veche locație și anume la autobaza de pe strada Str. Traian Vuia nr. 5 din municipiul reședință de județ. Obiectiv de Suceava a informat  cu câteva săptămâni în urmă despre intenția Primăriei de a organiza o licitație pe data de 4 martie nu doar cu privire la această nouă autobază, ci și referitor la amplasarea unor stații de încărcare.

Licitația a avut loc la termenul din anunțul de participare simplificat care a fost încărcat în SEAP în după amiaza zilei de luni, 12 februarie, fără a fi nevoie de vreo amânare a acestuia cu toate că au fost două clarificări aduse la documentația inițial încărcată în format electronic. și nu mai puțin de trei oferte s-au prezentat din partea unui operator economic – EURO EST GROUP SRL având drept subcontractant declarat firma ENERGO SISTEM – și a două asocieri de firme: SIGROMID (Leader) cu asociat LOIAL IMPEX având drept subcontractant declarat societățile Demo-Tech Invest și GENERAL DYNAMICS SRL; GENERAL CONSTRUCT S.R.L. (Leader) având asociat societatea CON BUCOVINA și subcontractant declarat firma TEHNOELECTRIC. Toate aceste firme sau cel puțin liderii de asociere au mai avut contracte cu Primăria Suceava ori au mai făcut parte din asocieri având calitatea de terț/asociat/subcontractant. Rămâne de văzut cine va fi declarat câștigător, ceea ce este cert este însă faptul că Primăria vrea ca până la începutul lui iulie să fie semnat contractul.

Din cele 9.343.996,05 lei fără TVA cât a fost estimată valoarea totală a achiziției (valoarea finală a contractului rămâne de văzut după analiza ofertelor), 9.223.364,06 lei fără TVA o reprezintă partea de construcții și instalații. Durata de execuție a lucrărilor este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției lucrărilor. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de minim 36 luni și decurge de la data recepției la terminarea lucrărilor, pe ansamblu sau pe părți din lucrare distincte din punct de vedere fizic și funcțional, până la recepția finală.

Așa cum am specificat mai sus, licitația nu se referă însă doar la autobaza pentru autobuze, ci și la construcții aferente stațiilor de încărcare rapidă pe traseu în cadrul proiectului „Sistem de transport public ecologic metropolitan – etapa I”, acestea urmând a fi amplasate în următoarele locații: Suceava, Str. Traian Vuia nr. 5; Salcea – Strada Palagheni; Adâncata – Zona Călugăreni pe DN29A; Bosanci – Strada Ciotea; Ipotești – Strada Decebal; Mitocu Dragomirnei – DJ208U; Moara – Strada Ion Irimescu; Pătrăuți – DJ208V; șcheia – Strada Brodocului din sat Mihoveni.

Lucrările de la autobază includ următoarele activități: demolări clădiri existente, amenajare platformă betonată, amenjarări exterioare (zone verzi și împrejmuire), instalații electrice pentru 50 de stații standard de încărcare autobuze electrice, fundație pentru stațiile de încărcare, instalații electrice iluminat exterior, instalații sanitare – hidranți exterior, stații de pompe, alimentare cu apă, canalizare menajeră și pluvială, amenajări drumuri și trotuare, echipamente exterioare (barieră de acces, rastel bike saharing, stâlpi de iluminat și hidrant exterior), marcaje și semnalizare rutieră. La stații de încărcare rapidă pe traseu sunt incluse următoarele lucrări: executarea de lucrări de amenajare teren pentru instalare stații de încărcare rapidă pe traseu, fundație pentru stația rapidă și spațiu pentru staționare autobus pentru încărcare.

Această etapa I este o investiție finanțată prin PNRR – Componenta 10 și valoarea maximală estimată a lucrărilor este de 9.343.996,05 lei fără TVA, ceea ce înseamnă aproape 2,3 milioane de euro, fără TVA. (Dan PRICOPE)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …