Friday , June 2 2023

Ioan Stan își anunță susținerea pentru ca deputatul Șoldan să fie contracandidatul lui Gheorghe Flutur

Un blat Flutur-Stan sau o cedare a celui de-al doilea în fața lui Bejinariu? Sunt două scenarii după ce președintele organizației județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan a anunțat că îl va susține pe deputatul Gheorghe Șoldan la candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

În condițiile în care subprefectul Florin Sinescu s-a retras din competiția internă pentru desemnarea candidatului PSD la alegerile locale de anul viitor, a rămas singur în cursă deputatul Gheorghe Șoldan. Decizia retragerii lui Florin Sinescu a fost după ce vinerea trecută, la alegerile interne din PSD, 23 de primari social democrați au votat pentru el și 23 de primari pentru Gheorghe Șoldan.

Teoretic, vinerea aceasta ar fi trebuit să aibă loc un nou rând de alegeri. În cele din urmă aceste alegeri interne nu vor mai avea loc iar Ioan Stan a spus despre Gheorghe Șoldan că rămâne în continuare opțiunea PSD pentru candidatura pentru președinția CJ Suceava. Aparent, totul sună elegant și practic, dar pe de altă parte este a doua oară (consecutiv, după alegerile din 2020) când președintele organizației județene a PSD nu intră în luptă pentru șefia Consiliului Județean Suceava cu președintele organizației județene a PNL, Gheorghe Flutur.

În 2020 a fost „aruncată” în lupta contra lui Gheorghe Flutur chiar Mirela Adomnicăi, cea care o perioadă bună de timp fusese și prefect al județului iar despre care se știa, cu câteva luni înainte de alegeri, că va candida din partea PSD la funcția de primar al municipiului Suceava. Deși a luptat destul de bine în campania din 2020 pentru funcția de președinte al CJ Suceava, Mirela Adomnicăi pierduse în fața lui Gheorghe Flutur iar la acea dată au fost voci care sugerau un fel de înțelegere între liderii județeni ai PSD și PNL, Ioan Stan și Gheorghe Flutur. De data aceasta, situația se modifică (radical sau nu, rămâne de văzut) pentru că în ecuație intră însă și contribuția deputatului PSD Eugen Bejinariu care nu a făcut un secret din susținerea pentru Gheorghe Șoldan cu mult timp înainte ca Ioan Stan să anunțe că procedează la fel. (D.P.)

 

 

Vezi si

Foresta este pregătită pentru manșa tur a finalei barajului de promovare în Liga  a II-a

“Echipa mai pragmatică, echipa care va greși mai puțin, care va avea sclipiri în anumite …

One comment

  1. Fuge Stan ca dracul de tamaie sa se confrunte direct cu Flutur. Si uite asa, se va mai alege fluturasul cu un nou mandat, DIN PACATE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.