Saturday , April 20 2024

În cel mai bun caz, contractul de reparații stradale a Sucevei va fi semnat la jumătatea lui iunie

Asocierea Autotehnorom, SUCT și Florconstruct are șansele cele mai mari de a se ocupa de întreținerea și repararea străzilor din municipiul Suceava.

Primarul Ion Lungu a specificat, în cadrul conferinței de presă de miercuri, că oferta acesteia a fost declarată câștigătoare în urma licitației organizată de Primărie. Reamintim că doar două oferte au fost depuse, prima fiind din partea asocierii având ca lider societatea FLORCONSTRUCT și asociați firmele SUCT și AUTOTEHNOROM iar a doua din partea asocierii având lider societatea SC GROUP CONSTRUCT BUCOVINA SRL și asociat firma AUTOPRIMA SERV SRL.

Primarul Sucevei a explicat că oferta de la cea de-a doua asociere a fost însă descalificată. Potrivit datelor de pe SEAP, deliberarea s-a făcut în data de 6 iunie. Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, ne declarase în data de 7 iunie că dacă nu vor fi formulate contestații, atunci există șanse ca în data de 16 iunie să fie semnat contractul de reparații stradale. Potrivit afirmațiilor făcute publice de primarul Ion Lungu în conferința de pe 8 iunie, pentru întreținere stradală a fost prevăzută suma de 10 milioane de lei. Suma prevăzută la licitația de întreținere a străzilor este de 8 milioane de lei, dar fără TVA. Adăugându-se și TVA-ul, ar rezulta o sumă de peste 9,5 milioane lei, prin urmare apropiată de cea care a fost bugetată.

„Situația este mai complicată în condițiile în care prețurile la materiale au crescut cu 85% față de anul trecut dar sperăm să trecem la treabă cât mai repede”, a spus Ion Lungu. El a arătat că anul trecut când s-a aprobat bugetul pentru străzi în programul de reparații erau trecute 50 de străzi însă în condițiile actuale cifra s-ar putea înjumătăți. (D.P.)

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …