Saturday , December 9 2023

Heliportul de pe acoperişul Spitalului Județean va fi funcţional de luna viitoare

După finalizarea lucrărilor, Consiliul Județean Suceava va face demersuri la Ministerul de Interne și la Departamentul pentru Situații de Urgență, în vederea alocării mai rapide a elicopterului SMURD repartizat județului Suceava. Elicopterul ar trebui să aibă baza la Câmpulung Moldovenesc, dar punctul de operare aeromedicală de acolo este la stadiul de studiu de fezabilitate, iar până la finalizarea lucrărilor elicopterul va staționa pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava. Prin operaționalizarea heliportului de la Spitalul Județean crește timpul de răspuns în situații de urgențe medicale și, în acest fel, va crește gradul de disponibilitate al serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului și cu asigurarea executării misiunilor aeromedicale 24 de ore din 24.

Heliportul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava se va finaliza până la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an, a anunţat, luni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Niculai Barbă.
El a spus că, pentru finalizarea pistei de aterizare de pe spital, se mai lucrează, în prezent, la izolarea a două lifturi a căror traseu a fost prelungit, la platforma de acces, vopsirea acesteia cu o vopsea specială, la marcaj şi balizaj.

CJ Suceava, după finalizarea lucrărilor, va face demersuri la Ministerul de Interne şi la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea alocării mai rapide a elicopterului SMURD repartizat judeţului Suceava.

Elicopterul ar trebui să aibă baza la Câmpulung Moldovenesc, dar punctul de operare aeromedicală de acolo este la stadiul de studiu de fezabilitate, iar până la finalizarea lucrărilor elicopterul va staţiona pe Aeroportul “Ştefan cel Mare” Suceava.

Lucrările la heliportul de la SJU Suceava sunt realizate de asocierea de firme Loial Impex SRL Suceava ca lider de asociere, ABC Development Aviation SRL Bucureşti şi Geiger Transilvania SRL Cristeşti Mureş, cu o valoare a contractului de 5,81 milioane de lei.

Construirea acestui heliport a fost necesară pentru a se asigura infrastructura de transport pe cale aeriană a pacienţilor cu elicopterele SMURD, reducându-se timpul de răspuns în situaţii de urgenţe medicale şi, în acest fel, va creşte gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului şi cu asigurarea executării misiunilor aeromedicale 24 de ore din 24.

Conform Agerpres, heliportul este echipat cu o pasarelă pentru evacuare către casa liftului, o ieşire pentru evacuarea de urgenţă, plasă de siguranţă montată perimetral, instalaţii de stingere incendiu, echipamente electrice, jgheaburi de preluare a apei pluviale şi rezervor de apă pentru incendii.

Vezi si

Tânăr din Botoșani, pozitiv la methamphetamine, prins la volan la Gura Humorului  

Joi dimineață, la orele 05,30,  pe raza localității Gura Humorului, pe strada Ștefan cel Mare, …

One comment

  1. Bucuria lui Iordache.