Sunday , February 5 2023

Flutur: «Ajutoarele pentru Ucraina “curg” zi de zi prin PTF Siret». Prin hub-ul umanitar de la Suceava trecuseră până ieri 37 de tiruri din Italia, Austria, Bulgaria și România

Ieri au fost transferate către autoritățile de la Cernăuți 8 ambulanțe trimise din Italia. Alte 14 ambulanțe din partea Guvernului Italiei pentru Ucraina urmează să ajungă în Suceava la sfârșitul acestei săptămâni. IGSU a informat ieri că, prin intermediul UCPM (Mecanismul European de Protecție Civilă), în cadrul Hub-ului Logistic din Suceava au fost recep­ționate 8 transporturi umanitare, constând în 37 autocamioane: Italia (26), Austria (4), Bulgaria (5) și România (2). “Este un semnal ferm de solidaritate al Uniunii Europene cu Ucraina”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.

În prima parte a zilei de luni, 14 martie, au ajuns la Punctul de Trecere al Frontierei (PTF) Siret – Porubnea primele 8 ambulanțe dintr-un lot de 22 de ambulanțe trimise de Guvernul Italiei ca ajutor în Ucraina.

Ambulanțele au fost preluate la frontieră de viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Artur Muntean, și vor fi trimise înspre Cernăuți, Liov sau alte zone unde este nevoie de ele. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a menționat ambulanțele sunt de tip B, nu sunt noi, dar sunt necesare în această perioadă pentru salvarea persoanelor aflate în nevoie. De altfel, el a declarat, luni, despre celelalte 14 ambulanțe din partea Guvernului Italiei că urmează să ajungă în Suceava la sfârșitul acestei săptămâni.

Ca un fel de concluzie la situația existentă, șeful administrației județene sucevene a spus că ajutoarele umanitare pentru Ucraina „curg” zi de zi prin PTF Siret și că este un semnal ferm de solidaritate al Uniunii Europene cu Ucraina care este în cea de-a nouăsprezecea zi a invaziei teritoriului său de către trupele Federației Ruse.

IGSU a informat ieri printr-un comunicat de presă că, prin intermediul UCPM (Mecanismul European de Protecție Civilă), în cadrul Hub-ului Logistic din Suceava au fost recepționate 8 transporturi umanitare, constând în 37 autocamioane: Italia (26), Austria (4), Bulgaria (5) și România (2).

O parte din bunurile transportate către HUB de către entitățile donatoare au fost distribuite în mod organizat reprezentanților/autorităților ucrainene, în vederea facilitării acestora către zonele afectate de conflictul militar din această țară.

Raed Arafat: Prin Hub-ul umanitar de la Suceava deja au fost transportate către Ucraina materiale din Italia, Slovenia, Bulgaria și alte materiale din interiorul României

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful DSU Raed Arafat a declarat, luni, că Hub-ul umanitar deschis sub protecție civilă europeană funcționează și deja au fost transportate către Ucraina materiale din Italia, din Slovenia, Bulgaria și alte materiale din interiorul României.

”Hub-ul umanitar deschis sub protecție civilă europeană, acesta funcționează, deja au fost transportate materiale din Italia, din Slovenia, Bulgaria și alte materiale din interiorul României. În colaborare cu autoritățile uccrainene, se transferă cu camioane din Ucraina, se alimentează cu toate materialele și se duc spre Ucraina”, a spus Arafat într-o conferință de presă.

El a precizat că rolul societății civile și a voluntarilor a fost unul important în această criză a refugiaților din Ucraina. ”Vom continua să întărim colaborarea cu acest segment și cu autoritățile publice locale, județene și oricine vrea să colaboreze pe plan național și internațional”, a mai spus el. Despre sprijinul de 20 de lei pentru hrană, pentru cei care găzduiesc refugiați, șeful DSU a precizat că este stabilt pe o metodologie de calcul de către un organism specializat.  ”Nu a fost o cifră venită în capul cuiva ci o sumă propusă de către experți” a arătat Raed Arafat.  (O.S.)

 

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …