Wednesday , February 1 2023

Femeie din Rusia, urmărită internațional pentru participare la o grupare armată ilegală – reținută în PTF Siret

Pe numele Aminei Gerikhanova, în vârstă de 36 de ani, cetățean al Federației Ruse, este emis din 2018 un mandat internațional de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de participare la grupare armată ilegală, confom Codului penal rusesc. Femeia a fost arestată și pe 24 martie Curtea de Apel Suceava va stabili dacă sunt îndeplinite condițiile extrădării. 

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat și reținut, la intrarea în țară prin PTF Siret, o femeie din Federația Rusă, căutată internațional, din 2018, de autoritățile din țara sa, pentru participare la o grupare armată ilegală, a informat duminică purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Ilie Poroch Serițan.

Potrivit sursei citate, femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost depistată în PTF Siret vineri seara, la ora 19,00, pe sensul de intrare în țară, la controlul efectuat asupra unui autocar cu pasageri care se deplasa pe ruta Ucraina – Turcia.
Femeia, pe numele căreia era emis un mandat internațional de arestare de către Interpol, a fost predată Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Suceava în vederea punerii în aplicare a măsurilor legale.

Aceasta a fost prezentată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Suceava cu propunere de arestare provizorie în caz de urgență a persoanei extrădabile Amina Gerikhanova, față de care autoritățile judiciare din Federația Rusă au dispus transmiterea difuziunii din data de 24 aprilie 2018 emisă de Interpol Moscova, prin care s-a solicitat arestarea în vederea extrădării, în baza mandatului de arestare emis pe 27 martie 2018 de Tribunalul districtual Oktyabrsky, Grozny, Rusia.
Curtea de Apel Suceava a admis propunerea de arestare provizorie pe o durată de 15 de zile, începând cu data de 12 martie 2022, a persoanei extrădabile Gerikhanova Amina, față de care autoritățile judiciare din Federația Rusă au dispus transmiterea difuziunii pentru săvârșirea infracțiunii de participare la grupare armată ilegală din Codul penal rusesc“, potrivit sursei citate.

Curtea de Apel Suceava a fixat data de 24 martie ca termen pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condițiile extrădării, femeia fiind în prezent în arestul IPJ Suceava, relatează Agerpres.

Vezi si

Expertiza blocului din Burdujeni care a explodat în decembrie a fost contractată abia acum

Primăria Municipiului Suceava a reușit să contracteze abia acum un expert pentru a evalua starea …