Friday , August 6 2021

Elevii suceveni riscă să rămână fără abonamente gratuite pe perioada vacanței de vară

Ca urmare a prevederilor Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 50 din 2021 care suspendă finanțarea de la bugetul de stat a cheltuielilor cu transportul elevilor, este foarte probabil ca să nu mai fie eliberate abonamente gratuit pentru elevii suceveni în perioada vacanței de vară. Primarul Ion Lungu a anunțat în conferința de presă de miercuri, 23 iunie, că va pune pe masa de dezbateri a Consiliului Local un de proiect de hotărâre în acest sens.

Edilul a accentuat că sistarea eliberării pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat a unor abonamente gratuite de călătorie cu mijloacele de transport în comun ale TPL ar putea fi valabilă pentru intervalul 10 iulie-10 septembrie 2021.

De asemenea, Ion Lungu a spus că această măsură survine în contextul în care povara cu pricina va fi pusă în cârca primăriilor iar municipalitatea suceveană nu are suficiente fonduri. Pentru suportarea contravalorii abonamentelor destinate elevilor suceveni din învățământul preuniversitar de stat, Primăria municipiului reședință de județ a decontat în cursul anului 2021 suma de circa 500.000 de lei.

„Sumele în ceea ce privește transportul elevilor vor fi suportate de către autoritățile locale. Inițial, acestea puteau acorda transport gratuit pentru elevi în baza cu transferurilor din TVA de la bugetul de stat. Din păcate, acest lucru nu s-a mai întâmplat, s-au modificat unele articole din Legea nr. 1 din 2011 a educației, cheltuielile respective revenind în totalitate municipalității”, a declarat Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Află ultimele tendințe din modă și bucură-te de reduceri de până la 70%, la Iulius Mall Suceava!

Dacă nu ai apucat să citești nicio revistă de fashion luna aceasta și încă nu …