Sunday , September 25 2022

Două persoane rănite în urma unui accident la Plopeni. Un pompier aflat în timpul liber a acordat victimelor primul ajutor (FOTO)

Miercuri dimineață, în jurul orei 8.30, pe raza localității Plopeni a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.

Două persoane au fost rănite, una dintre ele rămânând încarcerată, ambele fiind conștiente și cooperante. La fața locului au intervenit pompierii militari cu o autospeciala pentru descarcerare și 3 echipaje SAJ.

Persoana incarcerata a fost extrasă și ambele victime au fost transportate la spital În accident a mai fost implicata și o a treia persoană, care nu a fost rănită și a refuzat transportul la spital.

Înainte de sosirea echipajelor de salvare, primul care a gestionat situația la locul accidentului rutier a fost plutonierul adjutant Cristian Iavni (Detașamentul de Pompieri Suceava), care era ieșit din tura de 24 de ore și se deplasa către domiciliu. Acesta a acordat primul ajutor medical victimelor și a stabilizat mașina care se afla pe carosabil, și în care se aflau cele două persoane rănite, pentru a nu ajunge în șanțul de pe marginea carosabilului.

Plutonier adjutant Cristian Iavni

Ulterior, la sosirea echipajelor, a ajutat la balizarea zonei de intervenție și la celelalte operațiuni specifice ale pompierilor militari.

Îl felicităm pentru implicare și pentru spiritul de salvator de care a dat dovadă, prin intervenția sa contribuind la acordarea primelor îngrijiri cu rapiditate persoanelor implicate în accident, știut fiind faptul că, în aceste situații, fiecare secundă contează”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Foto: ISU Suceava

Vezi si

Încă un pas pentru operaționalizarea transportului metropolitan din jurul Sucevei

18 autobuze electrice și 32 de microbuze electrice vor fi achiziționate pentru municipiul Suceava, orașul …