Monday , June 21 2021

Două containere pentru centrul de vaccinare anti-COVID din PTF Siret vor ajunge la Suceava săptămâna viitoare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât, în după amiaza zilei de 10 iunie, să propună Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a patru construcţii uşoare din elemente modulate din care două pentru operaţionalizarea unor centre de vaccinare în zonele punctelor de trecere a frontierei de pe teritoriul judeţului Suceava.

Potrivit celor specificate de prefectul Iulian Cimpoeșu – în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava – ambele containere vor fi trimise la Punctul de Trecere al Frontierei de la Siret. „Vor fi operaționale foarte curând”, a dat asigurări prefectul Iulian Cimpoeșu.

Mai multe scenarii, din câte se pare, au fost luate în calcul cu privire la respectivele structuri modulare, fiind analizată la un moment dat și ipoteza pentru PTF Vicșani și pentru aeroport. P

refectul de Suceava a insistat însă că ambele containere vor fi transmise la PTF Siret. „Noi am cerut două (construcţii uşoare din elemente modulate – n.r.) pentru a le avea la dispoziție și a le muta unde este nevoie”, a explicat Iulian Cimpoeșu. Deoarece precedentele construcții modulare transmise în județul Suceava de la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale au fost date spitalelor iar între timp a apărut o tot mai mare necesitate de a dezvolta programul de vaccinare anti-COVID-19, Suceava prin CJSU și Prefectură a făcut demersurile la nivel central în vederea suplimentării containerelor.

Astfel, pentru punctul de vaccinare de la PTF Siret se intenționa să se aducă o construcție modulară în genul celor deja amplasare în zona spitalelor implicate în lupta cu pandemia, iar a doua construcție modulară era dată ca probabilă la aeroport. Acolo, cu implicarea de la Consiliul Județean, era organizat deja un flux pe zona de intrare în țară. Prin urmare, un container exterior ar ajuta pentru ambele fluxuri intrare-ieșire și putea fi destinat aeroportului, ipoteză confirmată de către subprefectul Daniel Prorociuc.

Înainte ca prefectul să ne comunice că respectivele containere vor fi trimise doar la PTF Siret – și nici măcar unul pentru Vicșani – directorul aeroportului sucevean Ioan Măriuța, ne-a declarat că nu a fost informat cu privire la intenția de instalare în perioada următoare a unui containere de vaccinare anti-COVID-19.

Prin urmare, aceste containere – care vin pe gestiunea CJSU și se folosesc în funcție de necesități – vor fi destinate doar pentru PTF Siret și, după cum a spus prefectul, „vor fi mutate la nevoie”. Din informațiile subprefectului Daniel Prorociuc, este foarte probabil să ajungă la începutul săptămânii viitoare. Cele două containere vor rămâne la Suceava și după încetarea contextului pandemic, urmând a fi utilizate pentru diverse necesități în baza unor hotărâri ulterioare ale CJSU. (D.P.)

Vezi si

Trei răniți într-un accident la Stroiești. Un autoturism a lovit o mașină parcată

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, un autoturism care rula pe DN 17 a lovit …