Wednesday , May 18 2022

Detaliile înfiorătoare ale crimei comise luna trecută la Rădăuți

Criminalul, Ghiocel Timofeev, în vârstă de 53 de ani, fusese eliberat din închisoare în 2020, unde fusese închis pentru tentativă la omor și omor. In 6 decembrie 2021, după ore de beție și de jucat la păcănele, unde a pierdut mulți bani dați de nevastă ca să-și ia haine, Timofeev a intrat într-o casă, la întâmplare, cu scopul de a fura. Fiind surprins de proprietar, recidivistul l-a lovit de nenumărate ori cu un briceag, iar apoi, fiind văzut de fiul victimei, a fugit după acesta pe stradă cu cuțitul în mână. Trecătorii au chemat polițiștii, care l-au prins imediat. Ghiocel Timofeev a fost trimis luni în judecată, în stare de arest preventiv, pentru violare de domiciliu și omor calificat.

Ghiocel Timofeev. Foto: stirisuceava.net

 În data de 17 ianuarie 2022, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ghiocel Timofeev (în vârstă de 53 de ani) pentru săvârșirea infracțiunilor de  violare de domiciliu și omor calificat. Individul este cel care, în data de 6 decembrie 2021, a intrat în casa unui bărbat din Rădăuți și l-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit. Ieri, procurorii au dat detalii despre monstruoasa crimă.

Timofeev a fost condamnat  pentru săvârșirea de infracțiuni de tentativă la omor și omor, fiind eliberat din pușcărie în anul 2020, stabilindu-și domiciliul în Rădăuți, la locuința soției sale. După eliberarea din penitenciar, bărbatul nu și-a găsit un loc de muncă pentru a se reintegra în societate, primind însă în mod regulat sume mari de bani de la soția sa pentru a-și cumpăra lucrurile necesare. Inculpatul consuma bauturi alcoolice și obișnuia să participe la jocuri de noroc.

În ziua de 6 decembrie 2021, în jurul orei 11:00, soția i-a dat inculpatului suma de 2.500 lei pentru ca acesta să-și cumpere haine de iarnă. Individul s-a deplasat însă la o sală de jocuri unde a stat până la ora 16:20, interval de timp în care a consumat 8 sticle cu bere și totodată și-a cheltuit cea mai mare parte a banilor la aparatele de joc. De asemenea s-a stabilit că în intervalele orare 11:41 – 11:48 și 13:16 – 13:21 inculpatul a părăsit sala de jocuri și s-a deplasat la un local din apropiere, unde a consumat 2 sticle cu bere și 100 ml tequila.

Aflat la momentul părăsirii sălii de jocuri (ora 16:20) în stare avansată de ebrietate (după ce a consumat în total 10 sticle cu bere și 100 ml Tequila), conștientizând că a rămas fără bani și nu ar putea justifica  față de soția sa modul în care a cheltuit banii pe care îi dăduse aceasta chiar în dimineața acelei zile – la ora 16:23 a vorbit la telefon cu soția sa și i-a comunicat că ajunge și el acasă în scurt timp – inculpatul a decis să facă rost de bani imediat, indiferent de modalitate.  Timofeev a intrat, în jurul orei 16:30, într-o cofetăria, local unde a comandat o nouă sticlă cu bere (a 11-a), apoi a a ieșit pe stradă și a început să se deplaseze de la un capăt la celălalt pentru a verifica să nu fie observat de persoane aflate întâmplător acolo și totodată pentru a identifica un imobil în care ar putea intra ușor.

Inculpatul a pătruns în curtea unui imobil cu poarta neasigurată, s-a apropiat apoi de casa de locuit și a intrat în aceasta pe o ușă închisă, dar tot neasigurată. La momentul respectiv în interiorul locuinței se aflau un bărbat și fiul său minor.

Surprins de prezența proprietarului în locuință, Timofeev a scos din borseta pe care o purta un cuțit tip briceag și a sărit asupra bărbatului. Victima s-a apărat de primele lovituri ale inculpatului, s-a refugiat în baia situată la parterul locuinței însă Timofeev a intrat în baie peste victimă, continuând să-i aplice multiple lovituri cu cuțitul în zone vitale.

Victima a încercat să se apere de atacul inculpatului, reușind să-i provoace și acestuia multiple leziuni, dar nenumăratele lovituri aplicate cu briceagul, cu pumnii și picioarele de inculpat au condus la decesul persoanei vătămate, în baia locuinței sale.

Trebuie spus faptul că Ghiocel Timofeev  nu o cunoștea pe victimă și nici nu știa cine locuiește în respectiva casă.

De teamă, fiul victimei a părăsit în fugă locuința, deplasându-se pe străzile din apropierea casei sale și încercând să obțină ajutor de la alte persoane.

Sesizând că există și un martor al crimei, Timofeev a părăsit locuința și s-a deplasat după fiul victimei cu cuțitul în mână cu intenția de a-l prinde. Inculpatul nu a mai putut urmări deplasarea victimei printre alte persoane de pe stradă, iar acesta a fost surprins de martori cu cuțitul plin de sânge în mână. Trecătorii au fugit din fața inculpatului, iar la ora 16:56 au apelat Dispeceratul 112 solicitând sprijinul lucrătorilor de poliție.

Polițiștii l-au prins imediat pe Timofeev, iar lângă acesta se afla și un cuțit tip briceag care prezenta urme cu aspect de sânge.

Medicul legist care a efectuat autopsia cadavrului victimei a arătat că moartea victimei a fost violentă și a identificat un număr de 14 plăgi tăiate și înțepate, lovituri care au cauzat decesul bărbatului atacat în propria casă.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Serviciul Investigații Criminale și Poliției Municipiului Rădăuți.

“Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arat într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. (O.S.)

 

Vezi si

Patru oferte depuse la licitația pentru bazinul olimpic de 6 milioane de euro de la Dorna

Valoarea estimată a licitației organizate de Compania Națională de Investiții pentru un bazin de dimensiuni …