Saturday , May 18 2024

Depozitul pentru stocuri mari de medicamente de la Spital va putea fi gata într-un an și jumătate

Anul viitor numărul corpurilor de clădire de la Spitalul Județean va fi cu cel puțin unul mai mare decât acum. Asta deoarece la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este în curs de efectuare o licitație privind construirea unui corp de clădire constând în spații de depozitare cu regim de înălțime D+P+1E.

Este vorba despre acel proiect care vizează construirea în curtea Spitalului a unor depozite și despre care managerul Alexandru Calancea a oferit o explicație care dă de gândit: „Facem un depozit central pentru că se discută în ultimul timp de stocuri mai mari de medicamente și materiale sanitare. Această situație geopolitică ne împinge(s.red.) într-o zonă în care să fim prevăzători și să avem tot ce ne trebuie în activitatea spitalului”, a spus managerul Alexandru Calancea spre finalul lunii februarie, într-o intervenție în care alături de Gheorghe Flutur făcea referire la implementarea în perioada următoare a mai multor proiecte între care acest depozit de medicamente și echipamente, precum și a unui proiect de combatere a infecțiilor nosocomiale.

Locația unde se va face acest nou corp de clădire est „în curtea spitalului nou”.

Reamintim că SCJU a organizat în martie 2023 o licitație pentru studiile de teren și studiul de fezabilitate al unei clădiri de depozitare cu regim de înălțime D+P+E în cadrul spitalului județean. Licitația a fost adjudecată de o asociere de două firme din municipiul Suceava pentru o sumă de 105 mii lei. De data aceasta însă valoarea contractului de proiectare și execuție a fost estimată la 11,9 milioane de lei fără TVA, rămâne însă de văzut cât va fi valoarea contractată.

Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 7 mai. Vor fi contractate servicii de proiectare, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor, durata integrală a contractului fiind de 18 luni din care 3 luni proiectare (proiect tehnic, detalii de execuție și documentația pentru autorizația de construire și proiectul pentru executarea organizării lucrărilor) și 15 luni execuția lucrărilor. Prin urmare, dacă nu vor fi complicații cu eventuale contestații, atunci lucrările vor putea începe cel târziu în primăvara anului viitor iar dacă în toamna lui 2025 nu vor fi recepționate, cu siguranță până în vara lui 2026 lucrările vor fi finalizate. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Economii de un milion de euro pe an la energia consumată de Spitalul Județean, după implementarea unui proiect de reabilitare

Proiectul tehnic și indicatorii tehnico-economici pentru renovarea energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. …