Friday , April 26 2024

Conflict la Școala Gimnazială Zamostea. Directoarea a chemat Poliția în ajutor, iar o profesoară Ambulanța

Disensiunile dintre corpul profesoral și directoarea școlii din Zamostea mocnesc de ceva timp, iar la mijlocul lunii noiembrie scandalul a atins un punct maxim, când a fost chemată Poliția pentru a calma spiritele încinse. Relația dintre conducerea Școlii Gimnaziale Zamostea și corpul profesoral este monitorizată de IȘJ, în speranța că cele două ”tabere” vor pune pe primul loc binele elevilor și vor găsi o cale să lucreze în armonie. ”Regulamentul intern prevede că directorul unei unități de învățământ poate fi eliberat din funcție la propunerea consiliului profesoral, cu votul a 2/3 dintre membri, sau la propunerea CA al IȘJ, însă sperăm să nu se ajungă acolo. Noi urmărim starea de bine din școală și progresul fiecărui elev”, a declarat Petru Crăciun, inspector general adjunct.

Școala Gimnazială Zamostea are o nouă conducere, în urma concursului organizat de Ministerul Educației pentru ocuparea posturilor vacante de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar. Directoarea provine din colectivul școlii, însă foștii săi colegi de catedră nu rezonează cu tipul de management pe care aceasta l-a adoptat, spunând că sunt urmăriți pe camerele video din unitate și se simt hărțuiți. Mai mult decât atât, cadrele didactice au făcut reclamație la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, cerând demiterea directoarei.

Disensiunile dintre corpul profesoral și directoarea școlii din Zamostea mocnesc de ceva timp, iar la mijlocul lunii noiembrie scandalul a atins un punct maxim, când a fost chemată Poliția pentru a calma spiritele încinse. Directoarea s-a luat la ceartă cu o profesoară, pe care a acuzat-o că o filmează cu telefonul, însă aceasta a explicat că doar își bea cafeaua și joacă un joc pe telefon. În acel moment, directoarea a solicitat prezența unui agent de poliție din comună, acuzând că este hărțuită. Până să ajungă agentul la fața locului, printr-un apel la 112, o profesoară care acuza că i s-a făcut rău la școală în timp ce se certa cu directoarea, a solicitat Ambulanța. Aceasta a declarat că este hărțuită și i s-a făcut rău, acuzând probleme de tensiune, drept urmare a fost preluată pentru investigații medicale.

IȘJ Suceava a efectuat o inspecție la Școala Gimnazială Zamostea, fiind investigată și reclamația cadrelor didactice care cereau demiterea directoarei.

”Directoarea provine din colectivul școlii și este la primul mandat, a promovat un concurs. Și unii, și alții mai au de învățat acolo pe tema managementului școlar. Adevărul este undeva la mijloc”, a precizat inspectorul școlar general Grigore Bocanci. Amintim că la reuniunea semestrială a managerilor unităților școlare din județul Suceava, din luna octombrie a.c., șeful IȘJ Suceava a atras atenția fix asupra acestui gen de situații, care au devenit o normalitate nedorită, fiind înregistrate la ordinea zilei petiții sau reclamații formulate de părinți sau chiar angajați ai școlii, care vizează lucruri mărunte care pot fi rezolvate prin comunicare.

Relația dintre conducerea Școlii Gimnaziale Zamostea și corpul profesoral este monitorizată de IȘJ, în speranța că cele două ”tabere” vor pune pe primul loc binele elevilor și vor găsi o cale să lucreze în armonie. ”Monitorizăm situația și sperăm ca, de acum încolo, la școală să fie o atmosferă propice dezvoltării fiecărui elev. Profesorii trebuie să își facă datoria, iar directoarea să colaboreze cu cadrele didactice într-o atmosferă plăcută. Regulamentul intern prevede că directorul unei unități de învățământ poate fi eliberat din funcție la propunerea consiliului profesoral, cu votul a 2/3 dintre membri, sau la propunerea CA al IȘJ, însă sperăm să nu se ajungă acolo. Noi urmărim starea de bine din școală și progresul fiecărui elev, pentru că toate școlile au fost modernizate și vrem să fie folosite resursele pentru un învățământ modern, centrat pe elev”, a declarat Petru Crăciun, inspector general adjunct. (Oana NUȚU)  

Vezi si

Cinci eleve au obținut premii la Olimpiada Națională de Limba Germană, iar Alexandra Oniceanu, de la ”Ștefan”, s-a calificat în lotul lărgit

Trei dintre elevele premiate sunt de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, fiind coordonate …