Cod roșu de inundații pe râuri din județul Suceava

03 iulie 2020, 16:45

Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod roșu de inundații pe râuri din județul Suceava, valabilă până la ora 24.00. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Suceava – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Putna – amonte confluență cu râul Solca, județul Suceava.

inundatii, Obiectiv, Suceava, rauri

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Pozen și afluenții mici ai râului Suceava aferenți sectorului aval confluență cu râul Voitinel – amonte confluență cu râul Pozen, au mai transmis hidrologii.

Avertizarea este în vigoare până la ora 24.00.

Conform Mediafax, pe râuri din județele Neamț, Bacău, Suceava, Botoșani, Hunedoara și Arad sunt în vigoare, tot până la ora 24.00, avertizări Cod portocaliu de inundații.

reportersite