Thursday , August 5 2021

Cod portocaliu de ploi și vijelii în județul Suceava până duminică noapte

ANM emis duminică dimineață noi avertizări meteo, mare parte a țării fiind sub cod portocaliu sau sub cod galben de ploi și instabilitate atmosferică până la ora 02.00 a nopții de duminică spre luni.


Potrivit codului portocaliu, în Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din Transilvania.

Codul galben atenționează că, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureș, local în Muntenia și în nordul Olteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.
Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Vezi si

Primăria Suceava vrea să acceseze un credit de 30 de milioane de lei  pentru 15 proiecte importante din oraș

Conform primarului Ion Lungu, cele mai mari sume vor fi alocate pentru continuarea lucrărilor la …