Saturday , March 25 2023

Cod galben de ninsori și viscol în zona montană a județului. Vremea devine geroasă de duminică

Administrația Națională de Meteorologie a transmis vineri dimineață un Cod galben de ninsori și viscol la munte, în 26 de județe, valabil până duminică. ANM a transmis și o informare meteo, în care avertizează că ninsorile cuprind toată țara. Vremea devine geroasă de duminică.

Potrivit avertizării Cod galben, care vizează și jumătatea de vest a județului Suceav, de vineri, ora 20.00, până duminică ora 18.00 va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.  Codul galben va fi valabil pentru județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Bacău, Vrancea și Buzău.

Informarea meteo, valabilă în intervalul vineri ora 10.00 – duminică la ora 18.00, avertizează că aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării.  Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

De duminică, 5 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Vezi si

Proiectul drumului expres Suceava-Botoșani ar putea fi gata în 2025

Pe 2 mai are loc o licitație pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic și de …