Thursday , February 2 2023

Bugetul CJ Suceava, de 174 de milioane de euro – cu 17% mai mare ca anul trecut, va fi adoptat până la finele lunii

Proiectul de buget al Consiliului Județean a fost publicat spre dezbatere din prima zi de lucru a acestui an. Valoarea este cu 17% față de cel de anul trecut când a fost de 740 de milioane de lei (148 de milioane de euro). Mai bine de jumătate din fonduri sunt destinate pentru cheltuieli de dezvoltare, diverse investiții publice. Iar președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a făcut câteva precizări cu privire la proiect și la perspectivele de a fi aprobat. Spre exemplu, bugetul Consiliului Județean pe anul 2023 va fi de 868 de milioane de lei adică 174 de milioane de euro. Ponderea fondurilor europene în buget este de 326 de milioane de lei.


Motivul pentru care bugetul Consiliului Județean Suceava intră în dezbatere publică atât de repede ține de faptul că Gheorghe Flutur speră să fie adoptat cât mai repede iar în felul acesta să poată fi demarate lucrări publice care necesită o anumită finanțare. „Intenționăm ca 15 zile să ținem bugetul în consultare publică și la finele acestei luni după ce vor veni propuneri de îmbunătățire a capitolelor să-l aprobăm”, a spus Flutur.
Președintele Consiliului județean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat cum sunt repartizați banii Consiliului Județean Suceava, dând asigurări că în măsura posibilităților vor fi ajutate, pe parcursul anului, și primăriile din județul nostru: 114 la număr. „2023 va fi un an cu multe investiții. Din bugetul de 868 de milioane de lei, 509 milioane de lei vor fi pentru dezvoltare, respectiv 58%”, a spus Gheorghe Flutur, adăugând că diferența de 42% va fi prevăzută pentru cheltuielile de funcționare. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …