Wednesday , May 1 2024

Buget de 51.000 lei pentru unitățile școlare din județul Suceava care inițiază proiecte de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar

Unitățile de învățământ se pot înscrie la Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Suceava până pe 10 decembrie a.c., iar lista școlilor selectate va fi publicată pe 15 decembrie. Bugetul maxim care poate fi alocat unei unități de învățământ este 4.000 de lei.

Ministerul Educației a transmis unităților de învățământ preuniversitar că pot să inițieze proiecte de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar, care se vor desfășura pe parcursul anului școlar 2023-2024. Bugetul total al programului, de 1.407.473 de lei, este alocat de Ministerul Educației, prin Mecanismul Național de Susținere a Prevenirii Criminalității gestionat de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Suma disponibilă pentru județul Suceava  în vederea implementării activităților din cadrul Programului de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar ”Împreună prindem curaj” este de 51.000 lei, pentru un total de 88.773 elevi.

Unitățile de învățământ se pot înscrie la Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Suceava până pe 10 decembrie a.c., iar lista școlilor selectate va fi publicată pe 15 decembrie. Tot pe parcursul lunii decembrie va avea loc alocarea, de către IŞJ, a sumelor dedicate implementării Programului în bugetele unităților selectate. Bugetul maxim care poate fi alocat unei unități de învățământ este 4.000 de lei. Proiectul poate oferi finanțare pentru cel puțin 250 de școli, numărul estimativ al beneficiarilor fiind de 20.000 de elevi și 10.000 de părinți.

Activitățile la nivelul unităților de învățământ vor avea loc în perioada ianuarie-iunie 2024. Potrivit Ministerului Educației, ”unitățile de învățământ sunt încurajate să proiecteze, inițieze și desfășoare activități adaptate nevoilor preșcolari/elevilor, familiilor acestora și climatului școlar. Activitățile bazate pe implicarea activă a preșcolarilor/elevilor, pe cooperare și crearea unui spațiu sigur pentru fiecare pot avea un impact semnificativ și pozitiv asupra acestora. De asemenea, o componentă importantă este implicarea părinților în activitățile școlii, alături de alți parteneri sau reprezentanți ai comunității locale. Încurajăm atât parteneriatele publice, cât și cele publicprivate, între unitățile de învățământ și ONG-uri sau/și reprezentanți ai mediului de afaceri. Activitățile pot fi organizate în cadru școlar sau extrașcolar, inclusiv în săptămâna <Şcoala Altfel>”. (O. NUȚU)

Vezi si

Luna aceasta va fi turnat asfalt pe 9 km din drumul Mălini – Borca. Flutur: ” Suceava este un adevărat șantier de drumuri”

Marți dimineață, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut o întâlnire de lucru cu …