Thursday , February 9 2023

Băiat de 15 ani, mort în urma unui accident de motocicletă

Un amic al său, în vârstă de 17 ani, a fost rănit grav și susține că motocicleta ar fi fost condusă de băiatul de 15 ani. Polițiștii au însă dubii că acesta ar fi adevărul și desfășoară cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a persoanei care a condus motocicleta la momentul producerii accidentului  

În data de 8 noiembrie, la orele 18.05, M. Alexandru, de 31 ani, din municipiul Fălticeni, conducând autoutilitara marca Renault Master, pe DC19, în localitatea Botoșana, la intersecția cu DJ178E, fără a se asigura corespunzător a pătruns în intersecție cu intenția de a vira la stânga și a în coliziune frontală cu o motocicletă marca Honda pe care se aflau doi băieți.

Unul dintre aceștia, Ț. Ionel-Cristinel, de 17 ani, proprietar al motocicletei a declarat că la momentul producerii accidentului de circulație motocicleta a fost condusă de către A. Iliuță, de 15 ani, din Pârteștii de Jos, vehiculul fiind încredințat spre conducere chiar de el.

În urma accidentului de circulație a rezultat decesul lui A. Iliuță și vătămarea corporală  gravă a  lui Ț. Ionel-Cristinel, de 17 ani, tot din cPârteștii de Jos, ambii ocupanți ai motocicletei, acesta din urmă fiind transportat cu Ambulanța la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde în urma evaluării medicale i s-a stabilit următorul diagnostic: „contuzionat prin accident rutier, contuzie coloana cervicală, contuzie toraco-abdominală, contuzie pumn drept posibil fractură”.

Conducătorul autoutilitarei și tânărul de 17 ani, care presupun polițiștii că ar fi fost de fapt conducătorul motocicletei, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar de penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Ucidere din culpă”, „Vătămare corporală din culpă”, „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere.”

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …