Monday , December 4 2023

Autoturism de teren plin cu țigări de contrabandă, descoperit în zona Nisipitu

Joi, 19 mai a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava şi lucrători din cadrul Agenţiei Frontex, au descoperit abandonat,  pe un drum forestier din zona de frontieră,  pe direcţia localităţii Nisipitu, judeţul Suceava, un autoturism de teren, fără plăcuţe de înmatriculare, în care au putut fi observate mai multe colete cu ţigări.

Autoturismul încărcat cu țigări a fost condus la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 16.350 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, în valoare de 191.295 lei, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, precum și documentarea întregii activități infracționale.

În aceeaşi zi, lucrători din cadrul aceluiaşi sector au descoperit în imediata apropiere a liniei de frontieră, şase colete cu ţigări, ascunse în vegetaţie. Imediat, lucrătorii noştri au informat autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

Ulterior, coletele au fost transportate la sediul sectorului pentru inventariere, rezultând cantitatea de 3.000 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de 35.100 lei.

În ambele cazuri, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86 din 2006 privind Codul Vamal al României, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Vezi si

Spuneți-i cum doriți – cazinou, muzeu, palat – nu prea contează, dar vizitați-l! Merită

În doar câteva zile de la inaugurare, mii de dorneni și de turiști din județ …