Monday , April 15 2024

Astăzi se afișează listele cu elevii înmatriculați în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023

În etapa de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023 au fost depuse  6.485 de cereri în unitățile de învățământ preuniversitar din județ. Listele candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere pentru etapa a doua vor fi publicate vineri în unitățile de învățământ, dar și pe site-ul IŞJ, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Metodologia înscrierii în învățământul primar prevede că elevii vor fi repartizați alfabetic în clasele pregătitoare, iar învățătoarele vor fi trase la sorți, în consiliile de administrație ale unităților de învățământ. Elevii din lista finală a copiilor înscriși în clasa pregătitoare în unitatea de învățământ vor fi grupați în categorii, conform criteriilor: fete/băieți, vârsta (6 ani la 31 august 2021, 6 ani după 31 august 2021), copii cu cerințe educaționale speciale. Elevii astfel grupați vor fi dispuși alfabetic, vor fi repartizați, în ordine, începând cu clasa pregătitoare A, clasa pregătitoare B etc., de către comisia de înscriere din unitatea de învățământ. În urma repartizării se vor crea clase cu număr egal de elevi sau cu diferența de maxim un elev. Frații/ (inclusiv gemenii, tripleții) pot fi repartizați în aceeași clasă dacă părinții solicită acest lucru. Elevii cu CES vor fi ordonați alfabetic și repartizați, în mod egal, la fiecare clasă pregătitoare constituită.

Pentru stabilirea ordinii claselor (clasa pregătitoare A, clasa pregătitoare B, clasa pregătitoare C etc.), învățătoarele vor fi extrase la sorți, în Consiliul de Administrație al unității de învățământ. Repartizarea pe clase și tragerea la sorți a învățătoarelor vor avea loc în luna august, urmând ca listele astfel formate să fie afișate la avizierele școlilor cel târziu în prima săptămână din luna septembrie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Județean Suceava, pentru anul școlar viitor sunt disponibile 7.217 locuri în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județ. A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare, pentru ocuparea locurilor ce vor rămâne libere, va avea loc între 31 mai – 7 iunie. În data de 10 iunie vor fi afișate listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023. (O. NUȚU)

Vezi si

O avarie la o conductă din centrul Sucevei, remediată de ACET după două zile

Vineri seara, la intersecția străzii Universității cu B-dul 1 Mai, chiar în fața Primăriei Suceava, asfaltul …