Wednesday , March 29 2023

Aproape 3.000 de suceveni au ajuns la medic cu afecțiuni respiratorii, în ultima săptămână din ianuarie

Numărul cazurilor de gripă se menține unul ridicat. 157 de pacienți au manifestat forme grave de boală și au fost internați

 

Cadrele medicale sucevene se confruntă în continuare cu mulți pacienți cu afecțiuni respiratorii, fiind tot mai multe prezentări atât la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean cât și la cabinetele medicilor de familie. Numărul cazurilor de gripă diagnosticate în județul nostru continuă să se mențină ridicat, fiind tot mai multe îmbolnăviri printre suceveni. În ultimele șapte zile, medicii infecționiști au diagnosticat, în județul nostru, 71 de cazuri de gripă, cele mai multe cazuri fiind în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, unde au fost 22 de îmbolnăviri. Printre pacienții diagnosticați cu gripă, au fost și 12 nou-născuți. 35 de pacienți au manifestat forme grave de boală și au fost internați în spital. De la trei pacienți diagnosticați cu gripă au fost recoltate probe csare au fost trimise pentru analize de secvențiere la Institutul Cantacuzino, printre care și de la un nou-născut cu vârsta de până într-un an.

Numărul cazurilor de viroze și pneumonii a scăzut față de săptămâna precedentă. În ultimele șapte zile numărul cazurilor a ajuns la 2.607 față de 2.891 de cazuri câte au fost în săptămâna precedentă. Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 2.180 cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, unde au fost 782 de îmbolnăviri, iar printre copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, au fost 371 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 530 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 171 de cazuri, iar printre persoanele cu vârsta între 50 și 65 de ani, au fost 193 de îmbolnăviri. Printre pesoanele cu vârsta peste 65, au fost diagnosticate 133 de cazuri de infecții respiratoria acute. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 26 au fost internați în spital pentru tratament de specialitate.

Tot în perioada 23-29 ianuarie, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 427 de cazuri de pneumonii, în ușoară creștere față de săptămâna precedentă când au fost 419 suceveni diagnosticați cu pneumonie. 96 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 89 de cazuri, s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta între 15 și 49 de ani, iar printre copiii între cinci și 14 ani, au fost 86 de cazuri de pneumonie. Printre copiii cu vârsta între doi și patru ani au fost 69 de cazuri. Afectați de pneumonie au fost și copiii nou-născuți, fiind diagnosticate 67 de îmbolnăviri. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani și printre persoanele trecute de 65 de ani, au fost câte 57, respectiv 59 de pacienți diagnosticați cu pneumonii. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Percheziții DNA în județele Suceava, Botoșani și Iași la firme, instituții de mediu și primării

Procurorii din DNA de la Serviciul Teritorial Suceava au desfășurat, miercuri, 29 martie, 64 de …