Thursday , November 30 2023

Alegerile pentru Rector, Senatul USV și Consiliile facultăților vor avea loc peste două luni

Alegerile din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava pentru Rector, membru în Senat, membru în Consiliul facultății și în Consiliul pentru studii universitare de doctorat vor avea loc în prima lună a anului viitor. Rectorul va fi ales prin vot universal, direct, secret și egal, al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității și al reprezentanților studenților din senatul universitar și din cosiliile facultăților.

Calendarul alegerilor din anul 2024 prevede că depunerea candidaturilor pentru toate mandatele de membru în Consiliul facultății și Consiliul departamentului, în Consiliul pentru studii universitare de doctorat, în Senatul USV, pentru Rector și pentru Director de departament va avea loc în perioada 15-19 ianuarie 2024. Listele electorale și listele cuprinzând candidații vor fi afișate pe site-ul USV pe 30 ianuarie.

Desfășurarea adunării generale la nivelul universității în vederea dezbaterii programelor manageriale ale candidaților la funcția de Rector este programată pentru data de 7 februarie, iar alegerile pentru toate mandatele vor fi desfășurate în 15 februarie. Rezultatele vor fi afișate a doua zi, urmând ca pe 19 februarie să aibă loc turul II, dacă va fi cazul.

Transmiterea la ministerul de resort a rezultatelor alegerilor pentru Senatul USV și Consiliile facultăților, finalizarea raportului privind alegerile structurilor de conducere și alegerea Rectorului, dar și transmiterea raportului la ministerul de resort în vederea confirmării Rectorului desemnat în urma alegerilor se vor face cel târziu pe data de 28 februarie 2024.

În luna iunie a.c., în cadrul USV a fost organizat Referendumul pentru alegerea modalității de desemnare a rectorului. Peste 90% dintre participanții la referendum au optat pentru vot universal, direct, secret și egal, organizat în cadrul USV. Prezența la vot în cadrul referendumului a fost de 69,68%. Drept urmare, viitorul rector al instituției va fi desemnat prin alegeri generale.

Valentin Popa este rector al USV din anul 2012, cu o pauză de câteva luni în anul 2016, când a fost ministru al Educației, fiind reales în funcție în ianuarie 2020, când peste 86% dintre voturile valabil exprimate au fost în favoarea sa. (O. NUȚU)

Vezi si

Undă verde pentru un parteneriat CJ – CNAIR pentru sectorul Suceava-Păltinoasa al Autostrăzii Nordului

Parteneriatul anunțat săptămâna trecută de Gheorghe Flutur între Consiliul Județean Suceava și Compania Națională de …