Saturday , June 22 2024

A fost semnat contractul de construire a heliportului de la Câmpulung Moldovenesc. Va fi gata în 18 luni

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a semnat joi, 14 septembrie, contractul de încredințare a lucrărilor de construcție la un punct de operare aeronautică la Câmpulung Moldovenesc, unde câștigătoarea licitației a fost asocierea firmelor sucevene GENERAL CONSTRUCT SRL și LOIAL IMPEX SRL.
Gheorghe Flutur și Viorel Nuțu, administratorul SC General Construct SRL, liderul asocierii care a câștigat contractul pentru realizarea heliportului de la Câmpulung Moldovenesc.
„Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat elicoptere de intervenție pentru situații de urgență și unul dintre ele este pregătit să opereze pe raza județului Suceava. CJ Suceava, din surse proprii, a alocat suma de 8,3 milioane de lei pentru amenajarea unei zone în suprafață de 5.500 mp în municipiul Câmpulung Moldovenesc unde va fi construit un hangar pentru adăpostirea elicopterului, o pistă specială pentru elicoptere, birouri pentru administrarea punctului, dotarea cu instalații speciale și împrejmuiri. Contractul are un termen de 18 luni, 5 pentru proiectare și 13 pentru execuție, iar încredințarea se face în baza unei licitații care a avut loc”, a explicat Gheorghe Flutur.
Conform acestuia, elicopterul urmează să deservească cu prioritate zona de munte a județului Suceava, zone izolate, greu accesibile și unde e nevoie de scurtarea timpului de deplasare a pacienților.
Terenul pe care va fi construit punctul de operare aeronautică a fost pus la dispoziție de Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc.
”Proiectul are toate avizele și intră în linie dreaptă pentru execuție”, a mai precizat președintele CJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au …