Wednesday , April 17 2024

A doua creșă mare din municipiul Suceava, aprobată la finanțare de Ministerul Dezvoltării

Pe o supra­față de teren de 10.000 de mp situată pe strada Par­cului în zona cartierului Brădet – Livezi va fi ridicată o creșă ce va avea 10-11 grupe, 110 locuri, cu bucătărie, spălătorie, cameră joacă, pavilion admi­nistrativ, cameră pentru părinți, spații verzi și loc de joacă 

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea a încă 22 de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic.

După cum a anunțat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, cele 22 de creșe vor fi realizate în localitățile: Baia Mare, Borșa, Măneciu, Moșnița Nouă și Suceava – câte o creșă mare (pentru câte 100-110 copii); Cristian, Mangalia, Moldova Nouă, Poșta Câlnău și Simeria – câte o creșă medie (fiecare cu o capacitate de 70 de copii); Baia Mare, Blaj, Dej, Fântânele, Isaccea, Pașcani, Pătârlagele Petru Rareș, Scobinți, Techirghiol, Tufești și Vlăhița – câte o creșă mică (pentru câte 40 de antepreșcolari).

Reamintim că, luna trecută, Consiliul Local al municipiului Suceava a aprobat inițiativa primarului Ion Lungu de predare a amplasamentului pe care se va construi o creșă de dimensiuni mari, la Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții. Este vorba de o suprafață de teren de 10.000 de mp situată pe strada Parcului în zona cartierului Brădet – Livezi.

Creșa nouă va avea 10-11 grupe, 110 locuri, cu bucătărie, spălătorie, cameră joacă, pavilion administrativ, cameră pentru părinți, cameră pentru acces, spații verzi și loc de joacă.

Este a doua creșă de mari dimensiuni pe care Primăria Municipiului Suceava vrea să o construiască iar finanțarea să fie asigurată de la Compania Națională de Investiții, prima fiind la ieșirea din Suceava spre Botoșani, licitația fiind în desfășurare

Ministerul Dezvoltării construiește creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, a precizat ministrul Dezvoltării, care a reamintit că, ieri, s-au semnat și contractele de finanțare pentru construirea primelor 15 creșe incluse în Programul național de construire de creșe, derulat de MDLPA.

Cele 22 de obiective li se alătură celorlalte 73 care sunt sau vor intra în curând în procedură de achiziție publică, a conchis ministrul Cseke Attila. (D.P.)

Vezi si

Trei adulți și doi copii răniți într-un accident petrecut între Cacica și Vârfu Dealului

Miercuri, după amiază, în jurul orei 15.15, un autoturism a ieșit în afara părții carosabile …