Sunday , February 5 2023

12 suceveni au fost diagnosticați cu gripă în ultima săptămână

 11 dintre aceștia au necesitat internare. Cei mai afectați au fost copiii cu vârsta între doi și patru ani

În ultimele șapte zile, medicii infecționiști au diagnosticat în județul nostru 12 cazuri de gripă, cele mai multe cazuri fiind în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani. Printre pacienții diagnosticați cu gripă, au fost și doi nou-născuți. 11 pacienți au manifestat forme grave de boală și au fost internați în spital.

Numărul cazurilor de viroze și pneumonii s-a redus aproape la jumătate față de săptămâna precedentă când 2.067 suceveni au avut nevoie de asistență medicală. În ultimele șapte zile numărul cazurilor a ajuns la 1.150. Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 862 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, unde au fost 303 îmbolnăviri, iar printre copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, au fost 135 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 198 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 71 de cazuri, iar printre persoanele cu vârsta între 50 și 65 de ani, au fost 82 îmbolnăviri. Printre pesoanele cu vârsta peste 65, au fost diagnosticate 73 de cazuri de infecții respiratoria acute. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 33 au fost internați în spital pentru tratament de specialitate.

Tot în perioada 19-25 decembrie, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 288 de cazuri de pneumonii. 140 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 65 de cazuri, s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta între doi și patru ani, iar printre copiii între cinci și 14 ani, au fost 46 de cazuri de pneumonie. Afectați de pneumonie au fost și copiii nou-născuți, fiind diagnosticate 66 de îmbolnăviri. În rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, au fost 53 de cazuri de penumonii. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani și printre persoanele trecute de 65 de ani, au fost câte 29 de pacienți diagnosticați cu pneumonii. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …