Thursday , December 1 2022

Victor Ponta mizează pe refacerea USL

Ponta la CJ [800x600]

Preşedintele Partidului Social Democrat susţine că la Congresul PSD va fi desemnat doar candidatul la Preşedinţie, nu şi candidatul pentru funcţia de premier şi a explicat, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Suceava, că la bază stă un principiu mai vechi al USL, potrivit căruia „preşedintele ţării nu trebuie să mai facă guverne”

 
Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, susţine că mizează după 25 mai pe refacerea USL, în sensul reluării colaborării cu PNL. Afirmaţiile în acest sens au fost făcute, ieri, în timpul vizitei lui Victor Ponta în judeţele Botoşani şi Suceava, în cel puţin două locuri. Astfel, la Suceava, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că la Congresul PSD unde va fi stabilit candidatul la Preşedinţie al formaţiunii, nu va fi desemnat candidatul pentru funcţia de premier întrucât acesta va trebui să fie stabilit de alianţa de guvernare.
Intrebat, într-o conferinţă de presă, dacă odată cu desemnarea candidatului la Preşedinţia României în cadrul unui Congres al PSD va fi stabilit şi candidatul pentru funcţia de premier, Ponta a răspuns: „Nu”. „Nu vom stabili pentru simplul motiv pentru că aşa am spus noi – Crin Antonescu şi cu mine – că preşedintele ţării nu trebuie să mai facă guverne. Că nu ne place că Traian Băsescu făcea guverne şi spune că nu mă interesează cine a câştigat alegerile şi eu îl pun tot pe Boc”, a spus Ponta.
El a arătat că premierul va fi stabilit de alianţa de guvernare care nu va fi doar PSD, ci o alianţă şi o majoritate parlamentară care va susţine un guvern. „Nu e suficient să te susţină preşedintele ca să fii prim-ministru. S-a văzut în cazul lui Boc şi al lui MRU că a fost un eşec”, a mai declarat liderul social-democrat.
El şi-a exprimat încrederea că după alegerile europarlamentare se va reface majoritatea USL. „Aş vrea ca, după 26 mai, să guvernăm aşa cum ne-au votat oamenii: USL, că aşa am candidat, ca USL. Programul economic în baza căruia am obţinut aceste rezultate foarte bune, eu vă spun de pe acum, nu-i programul PSD. E programul USL”, a spus Ponta.
Totuşi, în declaraţia pe care a făcut-o la Baisa, Victor Ponta a spus că deşi vrea să se refacă USL, el este de părere că acest lucru ar fi posibil numai dacă PNL va obţine sub 20% la alegerile europarlamentare din data de 25 mai. (D.P.)

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …