Monday , October 3 2022

Vicepremierul Gabriel Oprea, întrevedere cu ambasadorul SUA, Hans Klemm

gabi oprea

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, s-a întâlnit joi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, ocazie cu care cei doi oficiali au trecut în revistă dimensiunea Parteneriatului strategic, cu accent pe domeniul securității regionale și transatlantice pentru asigurarea unui climat de siguranță celor două state și partenerilor din cadrul Uniunii Europene și NATO.
Potrivit unui comunicat al MAI, Hans Klemm și-a exprimat aprecierea pentru modul profesionist în care militarii români și-au îndeplinit misiunea în teatrele de luptă din Irak și Afganistan, făcând referire inclusiv la contingentul de jandarmi români care participă, de la începutul acestui an, la Misiunea Resolute Support, scrie Agerpres.
“Vicepremierul Gabriel Oprea i-a urat succes noului ambasador al SUA și a subliniat importanța preluării misiunii în România, din perspectiva relațiilor extrem de consistente dintre cele două state.
Referindu-se la colaborarea dintre instituțiile de aplicare a legii din cele două state, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a apreciat cooperarea dintre agenții FBI și ofițerii Direcției de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Poliției Române, unde, din anul 2006, funcționează un task-force operațional în domeniul combaterii criminalității informatice”, se arată în comunicatul MAI.
Totodată, adaugă sursa citată, Oprea a subliniat importanța proiectelor derulate în parteneriat cu instituțiile și agențiile de aplicare a legii din SUA în domeniul pregătirii polițiștilor români pe linie operativă în Academiile FBI din Quantico, Virginia, ILEA Budapesta, dar și în Centrul European de Studii de Securitate George C. Marshall.
De asemenea, în încheierea întâlnirii, cei doi oficiali și-au exprimat speranța că vor întări colaborarea dintre cele două state și vor iniția noi proiecte de cooperare care să contribuie la securitatea și bunăstarea cetățenilor din ambele țări.

Vezi si

Ligia Deca este propusă de liberali pentru postul de ministru al Educației. Ea este consiliera lui Iohannis

Biroul Politic Național al PNL a decis, luni, prin vot, ca Ligia Deca să fie …