Saturday , February 4 2023

Valeriu Zgonea, atac la Ponta şi Dragnea: Liderul partidului este inculpat, adjunctul condamnat!

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a afirmat, joi, în cadrul unui interviu acordat pentru Associated Press, că sunt necesare “reforme profunde” în PSD, pledând pentru convocarea cât mai rapidă a unui Congres în vederea alegerii unui nou președinte la conducerea partidului.
zgonea

“Suntem într-o situaţie de criză… cu liderul inculpat şi viceliderul condamnat pentru corupţie”, a declarat Valeriu Zgonea, într-un interviu acordat Associated Press.
În acest context, Zgonea a precizat că partidul are nevoie de reforme profunde, precum și de convocarea cât mai rapidă a unui Congres PSD în care să fie desemnat următorul președinte.
“Sistemul are reminescenţe ale mentalităţii comunistoide care ne afectează credibilitatea”, iar “partidul de guvernare necesită “reforme profunde”, a precizat Zgonea, care, în urmă cu o zi, declara că nu ar fi interesat de o candidatură la şefia PSD.
Premierul Victor Ponta, care a demisionat din funcția de președinte al partidului, a fost pus sub acuzare, luni, pentru evaziune fiscală, spălare de bani, conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată în perioada în care a lucrat ca avocat, în 2007 și 2008, iar averea sa a fost pusă sub sechestru. Este primul premier al României pus sub inculpare în timpul mandatului. Ponta nu recunoaște, însă, acuzațiile care i se aduc, notează Dailymail.co.uk.
Cu toate acestea, Ponta afirma, miercuri, că ar fi dispus să își dea demisia din funcția de prim-ministru dacă președintele Klaus Iohannis i-ar garanta că următorul prim-ministru ar fi ales din cadrul actualei coaliții de guvernare. Dar, în același timp, Ponta a susținut că ar prefera să îți păstreze funcția.
La rândul său, fostul vicepremier și președinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, în luna mai, la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului de demitere a fostului președinte, Traian Băsescu, în 2012. Chiar și așa, Dragnea declara, joi, că ia în considerare să candideze la șefia partidului.
realitatea.net
 

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …