Friday , June 2 2023

UPDATE: Un mort într-o avalanșă în Munții Rodnei, în zona Borșa. Două persoane, găsite în viață

Un grup de turişti străini, cel mai probabil polonezi, aflați la schi de tură, cu atelaje de zăpadă, a fost surprins, joi, de o avanlanşă produsă în Munţii Rodnei, anunţă Salvamont România. Din primele informaţii reiese că o persoană a murit şi alte două sunt dispărute.

UPDATE: Potrivit ISU Maramureș, fortele de intervenție au ajuns la fața locului. Două victime sunt în viață și vor fi evaluate medical, iar una este decedată.

Știre inițială: O echipă de urgență intervine pentru a-i căuta pe turiștii dispăruți. Un elicopter a fost de asemenea alocat pentru această acțiune, iar salvatorii din Borşa intervin inclusiv cu un câine special antrenat pentru căutare în avalanşă.

Potrivit ISU Maramureș, avalanșa s-a produs în zona Vârfului Prislop, pe raza localității Borșa. „Din primele informații, trei persoane au fost surprinse de avalanșă”, potrivit ISU Maramureș, relatează Mediafax.

În zonă, pentru salvare intervin Secția de Pompieri Vișeu de Sus, cu două echipaje EPA SMURD și Salvamont Borșa, și Jandarmeria Maramureș, precizează ISU.

Sabin Cornoiu, președintele Asociației Salvamont România, a declarat că un turist polonez a dat alarma și a anunțat că o persoană ar fi decedat. Avalanșa a avut loc în apropierea pârtiei olimpice, pe versantul opus. (O.S.)

Vezi si

Deca: Rugăm cadrele didactice să ne ajute să putem finaliza acest an în bune condiții

„Rugăm cadrele didactice să ne ajute să putem finaliza acest an în bune condiții”, spune …