Friday , April 23 2021

Un poliţist din Philadelphia a fost impuscat in numele Islamului

Un bărbat de 30 de ani a fost acuzat că a rănit grav, prin împuşcare, un ofiţer de poliţie din Philadelphia. Bărbatul acuzat a spus că l-a împuşcat pe poliţit “în numele Islamului”.
poitist impuscat

Poliţistul care a fost împuşcat se afla în maşina de serviciu cu care patrula prin oraş când a fost împuşcat de un bărbat “în numele Islamului”.
Căpitanul James Clark a declarat că agresorul, Edward Archer, a strigat că el este “ataşat de Statul Islamic, că îl urmează pe Allah şi că acestea au fost motivele care l-au determinat să facă acest gest”.
Ofiţerul Jesse Hartnett a fost rănit grav de cele trei gloanţe pe care Archer le-a descărcat în omul legii. La rândul lui, Hartnett as tras în suspect şi i-a nimerit o fesă. Starea agresorului nu este cunoscută încă, informează sky.com.
Poliţia a descris incidentul petrecut vineri ca fiind “o tentativă de asasinat”. Acuzatul este din Philadelphia şi figurează în registrele poliţiei cu antecedente penale. El a tras cu o armă 11 gloanţe în maşina poliţiei şi în poliţist.
Camerele de supraveghere au arătat imagini cu agresorul care purta îmbrăcăminte de culoare albă, lungă, mergând în direcţia maşinii de poliţie, până la portiera din faţă unde se afla poliţistul, trăgând incontinuu şi strigând: “În numele Islamului!”
Ofiţerul Hartnett, în vârstă de 33 de ani a fost transportat de urgenţă la Spitalul Penn Presbyterian, unde va fi operat din cauza rănilor suferite.
Agresorul a folosit în acest atac o armă furată din locuinţa unui poliţist cu câţiva ani în urmă, dar nu de Archer, ci de o altă persoană necunoscută încă.
 

Vezi si

Grecia, inclusă pe LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat​. Cei care vin în România din aceste state intră în carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă (CNSU) a adoptat joi noua „listă galbenă” cu țările …